Apple dezvolta ecrane flexibile pentru Apple Watch

Apple este mereu in proces de a dezvolta tehnologii si produse noi, iar un brevet de inventie ce a fost recent inregistrat celor din Cupertino descrie un nou tip de ecran flexibil pentru Apple Watch care ar permite schimbarea completa a modului in care poate fi utilizat ceasul inteligent.

Conform acestui brevet de inventie, compania Apple descrie o metoda prin care poate folosi tehnologia micro-LED pentru a crea un nou tip de ecran flexibil care ar permite transformarea Apple Watch dintr-un smartwatch intr-o bratara flexibila care s-ar mula pe mana utilizatorului.

Apple ar fi nevoita sa foloseasca noi tipuri de chip-uri pentru a putea face dispozitivul cat se poate de subtire, in vederea indoirii pentru a putea fi fixat pe mana, brevetul de inventie avandu-l mentionat printre creatori si pe presedintele unei companii care crea ecrane inainte de a fi cumparata de Apple.

Acea companie era specializata pe dezvoltarea de ecrane micro-LED care consuma foarte putina energie, utilizarea acestei tehnologii putandu-le permite celor de la Apple sa inlocuiasca actualul ecran OLED al Apple Watch cu unul care sa aiba nevoie de si mai putina energie.

A conformable electronic device and methods for forming such devices are described. Embodiments of a conformable electronic device may include a silicon substrate having a thickness of 50 .mu.m or less. An array of LEDs that are electrically coupled to a controller chip may be formed on a surface of the silicon substrate. In an embodiment, a top passivation layer is formed over the array of LEDs, the one or more controller chips, and the top surface of the silicon substrate. An embodiment also includes a bottom passivation layer formed on a bottom surface of the silicon substrate.

Pana acum doar in concepte am vazut ecrane care se muleaza pe incheietura utilizatorului si ofera functionalitatea unui smartwatch, insa compania Apple ar putea oferi un asemenea dispozitiv pentru utilizatorii sai, daca tehnologia descrisa va fi intr-adevar finalizata.

In general compania Apple initiaza foarte multe proiecte pentru dezvoltarea de produse noi, insa putine ajung sa fie finalizate, asa ca nu m-ar mira ca aceasta sa fie situatia si cu aceasta bratara micro-LED.

ecran micro-led

1 COMENTARIU