Bluetooth 5 va fi anuntat saptamana viitoare, ar putea ajunge in iPhone 7

Bluetooth 5 urmeaza sa fie anuntat oficial saptamana viitoare in cadrul unei conferinte dedicate, noua versiune a standardului de comunicatii urmand a oferi viteze de transfer de date de pana la 4 ori mai mari decat pana in prezent, raza de actiune urmand a fi deasemenea dublata fata de Bluetooth 4.2.

Bluetooth 5 va aduce cel mai probabil si o reducere suplimentara a consumului de energie al produselor electronice in care va fi implementat, insa mai multe detalii urmeaza sa fie anuntate saptamana viitoare de catre reprezentantii grupului care il dezvolta.

Pentru ca train intr-o lume in care exista foarte multe gadget-uri inteligente, Bluetooth 5 urmeaza sa ofere suport mai extins pentru asemenea dispozitive care pot fi montate in casele noastre sau in afara lor, dezvoltatorii putand crea noi produse care sa beneficieze de conectivitate Bluetooth.

Deocamdata nu se stie daca Bluetooth 5 va impune folosirea de chip-uri noi in smartphone, tablete sau calculatoare, ori daca o simpla actualizare software a celor existente va aduce suportul, insa e putin probabil ca lucrurile sa fie atat de simple incat un update sa rezolve problema.

On the technical side, Bluetooth 5 has a lot to offer. As previously announced, it will double the range and quadruple the speed of low energy Bluetooth transmissions. But there’s more. Bluetooth 5 will also provide significant new functionality for connectionless services like location-relevant information and navigation.

Desi deocamdata nu se stie oficial, exista sansa ca Bluetooth 5 sa fie implementat in iPhone 7, sau poate chiar si Apple Watch 2 sau noi Mac-uri, compania Apple facand parte din grupul care dezvolta standardul Bluetooth si implementand intotdeauna tehnologiile noi.

Daca Apple nu va implementa Bluetooth 5 in iPhone 7, desi este foarte greu de crezut, atunci va trebui sa asteptam pana in momentul aparitiei iPhone 7S pentru a ne putea bucura de aceasta tehnologie, insa cred ca totul va fi oferit chiar de acum pentru noi.