iPhone 4S nu va fi compatibil cu iOS 10

iPhone 4S nu va fi compatibil cu iOS 10 in 2016, compania Apple urmand a opri suportul oferit unui smartphone vechi de 5 ani.

iPhone 4S nu va fi compatibil cu iOS 10 si probabil multi dintre cei care detin acest smartphone au realizat de ceva vreme ca un smartphone lansat cu aproape 5 ani de zile in urma nu va mai putea rula cea mai noua versiune a sistemului de operare iOS pentru iDevice-uri.

Nimeni nu a discutat deocamdata despre aceasta problema, insa exista sanse mai mici de 5% ca iPhone 4S sa fie compatibil cu iOS 10, iar asta pentru ca Apple nu isi mai permite sa ofere suport pentru un smartphone atat de vechi, mai ales ca el nici macar nu mai este vandut.

5 ani de istorie si sfarsitul unei ere

iPhone 4S a fost lansat cu doar doua zile inainte ca Steve Jobs sa treaca in nefiinta si foarte multi au interpretat denumirea 4S ca for Steve, insa totul a facut parte doar din strategia de marketing a companiei Apple cu privire la terminalele iPhone pe care le lanseaza pe piata.

iPhone 4S a fost lansat cu un design identic precum cel al iPhone 4, dar fara problemele cu pierderea semnalului, insa indiferent de problemele pe care el le putea avea, moartea lui Steve Jobs a acaparat intreaga lume si a crescut substantial vanzarile companiei Apple de terminale iPhone 4S.

Cu iPhone 4S s-a pus capat unui design extrem de apreciat de catre lumea intreaga, insa acest terminal nu a fost cel mai popular din istoria companiei Apple, iPhone 6 fiind in momentul de fata modelul care a generat cele mai mari vanzari pentru cei din Cupertino.

Depasit moral si fizic

iPhone 4S a fost lansat cu un chip A5 in care Apple a implementat un procesor dual-core tactat la 800 MHz si 512 MB RAM, iOS 5 fiind dezvaluit lumii intregi impreuna cu iCloud si Siri, doua servicii esentiale pentru strategia de dezvoltare Apple pentru urmatorii ani.

Incepand cu iOS 9, la 4 ani dupa lansarea iPhone 4S, utilizatorii acestui terminal au inceput sa simta ca dispozitivul este depasit din punct de vedere moral si fizic, el avand probleme foarte mari in a face fata noului sistem de operare, performantele fiind groaznice.

iPhone 4S a avut hardware marginal satisfacator pentru a rula iOS 9 intr-o masura nedemna de un produs al companiei Apple, insa suportul a fost oferit pentru a mentine ultimele stocuri in vanzare in tarile aflate in curs de dezvoltare, insa suportul va fi oprit in 2016.

iOS 10 nu va fi compatibil cu iPhone 4S pentru ca smartphone-ul nu mai poate face fata cerintelor unui asemenea sistem de operare, iar daca mai detineti un asemenea dispozitiv, ar trebui sa va ganditi serios sa faceti un upgrade, daca doriti sa folositi iOS 10 in continuare.

In fiecare an compania Apple a oprit suportul pentru cate unul sau mai multe terminale vechi cand a lansat o versiune noua majora a iOS, iar anul acesta a venit randul iPhone 4S sa intre in istorie, decizia celor de la Apple de a nu oferi suport fiind perfect normala.

Suficient de bun pentru Apple Watch

Desi iPhone 4S isi dadea ultima suflare cu iOS 9, compania Apple a folosit totusi hardware-ul sau in Apple Watch, insa performantele nu sunt dintre cele mai bune, iar watchOS 3 ar putea genera si mai multe probleme pentru utilizatorii dornici sa foloseasca aplicatii native.

Multa lume s-a plans din cauza performantelor Apple Watch, iar asta in conditiile in care ceasul inteligent nu este capabil sa ruleze singur aplicatii, hardware-ul iPhone 4S fiind prea slab pentru noile sisteme de operare ale Apple, iar 2016 va fi anul pensionarii pentru el.

Anul acesta iPhone 5 va trece la capatul listei de iDevice-uri Apple, iOS 10 urmand a fi ultima versiune majora a iOS pe care acest terminal o va primi, iar anul viitor el va avea aceeasi soarta ca iPhone 4S si istoria se va repeta, an dupa an, dupa an.

9 COMENTARII

  1. e si normal, tinand ca dezvoltatorii trebuie sa faca app compatibile cu cel mai mic hardware suportat de ios…si cum iphone 5 va fi min ne asteptam la o trecere buna

  2. Era timpul sa treacă pe”dreapta” si iPhone 4s!
    Cei de la Apple sa fie multumiți ca au ținut in viața acest smartphone timp de 5 ani!
    Data fiind politica de vânzări a brandului Apple,an de an vom fi nevoiți sa trecem mai departe la un nou smartphone si un sistem de operare cât mai performant!
    Samsung si ceilalți competitori le vor “sufla in ceafa” mereu…
    Pt mine,Apple e nr.1!

  3. Ce mi-e 5-ul,ce mi-e 5S-ul,ambele au 1.3 GHz dual-core si 1 gb de ram,asa ca s-ar putea ca odată cu 5-ul si 5S-ul sa treacă pe linie moarta. Sau faptul ca 5S are procesor pe 64 biti si ddr3 fata de ddr2 cât are 5-ul sa facă diferența? Întreb si eu.

  4. Din câte stiu eu, daca un procesor este 64-bit înseamnă ca poate executa 64 de comenzi intr-un ciclu fata de 32, are si un număr mai mare tranzistori fata de A6 si alte specitificatii tehnice care-mi scapă, de aici si performanța dubla. Apoi GPU-ul este de asemenea un model mai nou, mai rapid si diferența dintre lpddr 2 si 3 e este de asemenea consistentă

  5. 5S este primul din linia cu procesor pe 64 de biți. Va ține mult și bine. 5-ul iese la anul din schemă, 5S-ul mai are mulți ani.