iPhone a fost inventat de guvernul SUA, conform unui congressman american

Nancy Pelosi este membru in Camera Reprezentantilor din SUA, iar intr-o sedinta recenta a acestei camere din Congresul SUA, ea a facut cateva afirmatii care au ridicat destul de multe sprancene, atat in randul audientei, cat si in randul jurnalistilor americani.

Mai exact, Nancy Pelosi sustine ca guvernul SUA a inventat iPhone si nu compania Apple, afirmatiile sale facand referire la numeroasele tehnologii pe care smartphone-ul Apple le are, dar care au fost inventate multumita investitiilor facute de catre guvernul american.

Mai exact, Nancy Pelosi afirma ca de la GPS si pana la sistemul de recunoastere vocala implementat in iPhone, vorbim despre tehnologii care nu ar fi existat daca guvernul SUA nu ar fi inventat sume imense de bani pentru ca diversi cercetaroi sa le creeze.

Afirmatiile sale nu acopera doar iPhone, ci se refera practic la toate smartphone-urile existente in lume, insa desigur ca ea a folosit un iPhone pentru a-si evidentia ideile, iar asta a atras atentia intregii lumi si declaratia sa a inceput sa faca inconjurul planetei in momentul de fata.

Adevarul este ca multe dintre tehnologiile folosite in momentul de fata in iPhone, sau diverse alte smartphone-uri, ori chiar calculatoare, au fost inventate prin investitii ale guvernului SUA, dar mai apoi au fost oferite companiilor publice si private in vederea imbunatatirii.

Nancy Pelosi il crediteaza pe Steve Jobs cu coordonarea dezvoltarii iPhone si a implementarii functiilor pe care smartphone-ul le ofera, insa guvernul SUA este cel care a oferit baza pentru toata aceasta functionalitate, iar fostul co-fondator Apple nu isi poate asuma prea multe.