Noutatile watchOS 3 – aplicatii mai rapide, noi complicatii si multe altele

watchOS 3 este primul sistem de operare despre care vorbeste compania Apple in cadrul WWDC 2016, Kevin Lynch urcand pe scena evenimentului pentru a anunta imbunatatirile pe care compania Apple le-a pregatit pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Imbunatatirea performantelor

Una dintre cele mai mari plangeri ale utilizatorilor in legatura cu Apple Watch este lentoarea cu care sunt deschise aplicatiile, iar compania Apple a rezolvat aceasta problema in watchOS 3, astfel ca acum aplicatiile se vor deschide mult mai repede decat in trecut.

In comparatie cu watchOS 2, aplicatiile se deschid instant in watchOS 3, performantele fiind mai mult decat dublate pentru noua versiune a sistemului de operare pentru ceasul inteligent al Apple.

Butonul lateral al Apple Watch, cel de sub coroana, a fost modificat, astfel incat acum deschide dock-ul, vechea functionalitate fiind dezactivata in baza modului in care isi folosesc utilizatorii ceasurile inteligente.

Control Center

Il ai in iOS sau OS X, iar acum il vei avea inclusiv in watchOS 3, compania Apple luand decizia de a implementa sistemul de control rapid pentru functii direct in ceasul sau inteligent pentru utilizatori.

Mesaje

Pentru mesaje exista deasemenea schimbari, cei de la Apple facand mult mai simpla raspunderea la mesaje folosind direct interfata sistemului de operare si interactiunea cu mesajul.

Servicii de urgenta

Apple a implementat in sfarsit un sistem car epermite apelarea rapida a serviciilor de urgenta, aceasta putand fi facuta cand ceasul este conectat la un iPhone, sau cand este conctat doar la Wi-Fi.

Mai mult decat atat, Apple Watch, trimite o notificare catre contactele noastre de urgenta, un mesaj de notificare fiind trimis impreuna cu locatia noastra.

Lansare

watchOS 3 va fi lansat in aceasta seara in versiune beta si in versiune finala la toamna.