tvOS 10 – noutatile de la WWDC 2016

tvOS 10 a fost anuntat astazi de catre Eddy Cue, vicepresedintele senior al companiei Apple care se ocupa de dezvoltarea serviciilor de internet, aceasta versiune a sistemului de operare ruland doar pe Apple TV 4 in momentul de fata.

Anunturile privind tvOS 10 incep cu anuntarea unei serii de aplicatii noi pentru sporturi si servicii TV care sunt disponibil deocamdata numai in tari din afara Romaniei, asa cum se intampla in mod normal cu produsele celor de la Apple.

Remote – telecomanda pentru iOS

Cei de la Apple au refacut aplicatia Remote a Apple TV 4, astfel ca ea reproduce functionalitatea din telecomanda noua si va permite introducerea de texte, jocurile folosind senzorii de miscare si cautarile folosind atingeri.

Pentru ca lumea iubeste YouTube, cei de la Apple s-au gandit sa permita in sfarsit efectuarea de cautari prin celebra retea de video sharing, iar Siri va putea recunoaste comenzile pentru cautari si le va face imediat.

Mai mult decat atat, Siri intelegea acum diverse contexte pentru intrebari si va permite cautarea de filme intr-un mod mult mai simplu in magazinele Apple.

Pentru cei interesati de un mod de noapte, Dark Mode, ei bine tvOS are implementata o asemenea interfata care ne ajuta sa ne folosim Apple TV-urile mult mai usor pe timp de noapte.

tvOS are implementata si o functie pentru descarcarea automata a aplicatiilor din App Store, astfel ca o aplicatie pentru iOS care este compatibila si cu tvOS va fi descarcata imediat in Apple TV 4.

Pentru a vedea continutul multimedia mai usor, Apple a implementat o functie care permite vizualizarea unui feed dintr-un canal TV direct dintr-un pop-up, acesta putand fia fisat si pe iDevice-uri, o functie numita single sign-on permitand autentificarea mai rapida in aplicatii.