iOS 10 Rich Notifications – ce sunt si pe ce iPhone sau iPad le poti folosi

8

iOS 10 Rich Notifications este un nou tip de notificare implementata de catre compania Apple in LockScreen, ecranul de blocare, al iOS 10, cei din Cupertino oferindu-ne in sfarsit posibilitatea de a vedea mai multe mesaje dintr-o conversatie, daca ele au fost primite cand ecranul a fost stins.

Daca pana acum mesajele erau afisate separat si puteam doar sa raspundem la ele, acum Apple grupeaza notificarile pentru mesaje intr-o notificate bogata, rich notification, iar la accesarea sa folosind 3D Touch, sau o apasare indelunga, vom vedea toate mesajele pe care le-am primit.

Avand acces la conversatie, vom putea raspunde sau vom putea trimite orice fel de texte, imagini, stickere, mesaje audio, poze, clipuri video sau chiar desene, totul direct din LockScreen, fara a mai deschide aplicatia Mesaje pentru a avea acces la aceste functii.

Desi Apple a spus initial ca functia Rich Notifications va fi disponibila doar pe iPhone, iPad si iPod Touch-urile care au implementat 3D Touch, se pare ca pana la urma toate iDevice-urile vor beneficia de acest sistem, indiferent de modul in care se interactioneaza cu ecranul.

iOS 10 rich notifications