iOS 10 Rich Notifications – ce sunt si pe ce iPhone sau iPad le poti folosi

iOS 10 Rich Notifications este un nou tip de notificare implementata de catre compania Apple in LockScreen, ecranul de blocare, al iOS 10, cei din Cupertino oferindu-ne in sfarsit posibilitatea de a vedea mai multe mesaje dintr-o conversatie, daca ele au fost primite cand ecranul a fost stins.

Daca pana acum mesajele erau afisate separat si puteam doar sa raspundem la ele, acum Apple grupeaza notificarile pentru mesaje intr-o notificate bogata, rich notification, iar la accesarea sa folosind 3D Touch, sau o apasare indelunga, vom vedea toate mesajele pe care le-am primit.

Avand acces la conversatie, vom putea raspunde sau vom putea trimite orice fel de texte, imagini, stickere, mesaje audio, poze, clipuri video sau chiar desene, totul direct din LockScreen, fara a mai deschide aplicatia Mesaje pentru a avea acces la aceste functii.

Desi Apple a spus initial ca functia Rich Notifications va fi disponibila doar pe iPhone, iPad si iPod Touch-urile care au implementat 3D Touch, se pare ca pana la urma toate iDevice-urile vor beneficia de acest sistem, indiferent de modul in care se interactioneaza cu ecranul.

iOS 10 rich notifications