Iata ce face Mark Zuckerberg pentru a fi in siguranta pe internet

Mark Zuckerberg este presedintele Facebook, cea mai mare retea de socializare de pe planeta, ea detinand inclusiv WhatsApp Messenger, Facebook Messenger, Instagram si multe alte companii mai mici care in total aduna peste 2 miliarde de utilizatori lunar in propriile servicii active la nivel global.

Avand in vedere pozitia pe car eo ocupa, Mark Zuckerberg trebuie sa fie mereu in siguranta, el cheltuind 16 milioane de dolari anual pe echipe care sa-l pazeasca in lumea reala, insa el trebuie sa fie protejat si atunci cand isi foloseste laptop-ul pentru a lucra la diverse proiecte.

Separat de cele 16 garzi de corp care-l protejeaza pe Mark Zuckerberg in propria casa, presedintele Facebook a dezvaluit, fara sa vrea, si ca el acopera cu banda adeziva camera web sau microfonul MacBook-ului pe care il foloseste in viata de zi cu zi, asta pentru ca agentiile federale s-ar putea folosi de aceste componente pentru a-l spiona.

Imaginea de mai jos a fost publicata de catre Zuckerberg pentru a celebra atingerea numarului de 500 de milioane de utilizatori activi in reteaua Instagram, in ea fiind vizibil si MacBook-ul pe care presedintele Facebook il foloseste, acesta avand camera web si microfonul acoperite cu banda adeziva.

Acelasi birou a fost vazut si intr-o gama variata de poze sau transmisiuni in direct facute de catre Mark Zuckerberg de-a lungul timpului, deci este destul de clar ca este al sau, iar masura de securitate este similara cu cea recomandata de catre directorul FBI, el avand aceleasi griji pentru securitatea pe internet.

Probabil stiti deja ca orice fel de produs electronic poate fi spart de catre hackeri si ca microfonul sau camera web pot fi activate fara ca noi sa stim, deci nimeni nu este in deplina siguranta, nici macar presedintii companiilor care produca cele dispozitive, sau cei care conduc agentiile de securitate.

Mark Zuckerberg sfat internet