Ultilizatorii care folosesc smartphone-urile pe intuneric pot suferi de orbire temporara

Doi medici au declarat in New England Journal of Medicine ca ultilizatorii care folosesc smartphone-urile pe intuneric pot suferi de orbire temporara.

Asta li s-a intamplat deja unor femei, de 22 respectiv 40 de ani, care au suferit de orbire temporara de luni de zile ca urmare a utilizarii in intuneric a smartphone-urilor. Forma bolii se numeste ” transient smartphone blindness”.

Cele doua femei au fost periodic la control medicii medicii supunandu-le unor teste detaliate, insa doctorii nu au putut spune, in prima instanta, ce este in neregula cu ele. Asta pana cand unul din medici le-a intrebat pe cele doua femei ce s-a intamplat inainte ca primul episod de acest gen sa apara. Raspunsurile au fost aceleasi, ambele paciente au declarat ca se uitau la smartphone cu un singur ochi deschis, in intuneric, in timp ce stateau pe o parte in pat. Astfel ca, campul vizual al unuia dintre ochi era obstructionat de perna. Evident, unul din ochi s-a adaptat la lumina, iar celalalt la intuneric.

“So you have one eye adapted to the light because it’s looking at the phone and the other eye is adapted to the dark,” a declarat Plant, unul din medici.

La scurt timp dupa ce au inchis smartphone-urile, femeile nu au mai putut vedea cu ochiul tinut deschis. Din fericire, aceasta pierdere temporară a vederii la un ochi nu a avut efecte secundare pe termen mediu si lung asupra vederii celor doua paciente.

Doctorul Plant ne recomanda sa privim ecranul smartphone-ului, atunci cand ne aflam intr-un spatiu ontunecat, cu ambii ochi.

“People frequently use smartphones while lying down, when one eye can be inadvertently covered. Smartphones are now used nearly around the clock, and manufacturers are producing screens with increased brightness,”