Apple este investigata in Coreea de Sud din cauza concurentei neloiale

Compania Apple pare sa aiba probleme cu autoritatile sud coreene, cei din Cupertino fiind investigati de catre o agentie federala antitrust, obiectul atentiei fiind o aparenta problema privind concurenta neloaial in tara, insa detalii clare nu au fost oferite de catre autoritatile locale, cel putin deocamdata.

Informatiile privind existenta investigatiei au fost descoperite in cadrul unei audieri ce a avut loc in Parlamentul din Coreea de Sud, seful agentiei antitrust din tara confirmand in fata membrilor Parlamentului ca Apple este una dintre tintele agentiei pe care o conduce in momentul de fata.

Desigur ca detalii privind posibile suspiciuni de incalcare a legislatiei sud coreene nu au fost oferite de catre seful agentiei antitrust, astfel ca nimeni nu stie de ce ar putea fi compania americana acuzata, insa o investigatie de acest gen nu pune intr-o lumina favorabila afacerile americanilor in Coreea de Sud.

Desi autoritatile din Coreea de Sud nu ofera detalii cu privire la motivele din spatele investigatiei, autoritatile din SUA au initiat luna aceasta o investigatie in ceea ce priveste contractele companiilor locale cu operatorii de telefonie mobila din Coreea de Sud, asa ca investigatiile ar putea fi interconectate.

South Korea’s Fair Trade Commission (FTC) is investigating “some matters” relating to tech giant Apple Inc, the head of the anticompetition body said during a parliamentary hearing, without disclosing further details. Speaking at the hearing on Tuesday, FTC Chairman Jeong Jae-chan declined to comment on the specifics of the regulator’s investigation when asked to do so by a South Korean lawmaker.

Coreea de Sud este teritoriul celor de la Samsung, insa Apple a avut inclusiv victorii in instantele locale, asa ca indiferent care este scopul acestei investigatii si indiferent cat se va intinde ea, exista sanse putine ca Apple sa fie afectata intr-o masura foarte mare de ceea ce vor descoperi sau decide autoritatile locale.