Acum poti vedea in timp real fiecare fulger de pe planeta

Daca iti plac fulgerele, atunci poate ca vei fi bucuros sa afli ca un website iti ofera posibilitatea de a vedea in timp real fiecare locatie in care se vede un fulger pe cer, harta ce acopera toata planeta fiind actualizata in timp real, dupa cum veti vedea dupa ce o accesati.

Hartile afiseaza fiecare fulger sub forma unui punct, culoarea acestui punct fiind schimbata in functie de perioada de timp care a trecut din momentul afisarii sale si pana la vizualizarea de catre utilizator, cele portocalii fiind recente, cele de culoare mai deschisa fiind mai vechi.

Fiecare fulger afiseaza in jurul sau si un cerc care se extinde pe masura ce urmariti respectiva regiune de pe harta, acest cerc fiind afisat pentru a reproduce grafic distanta pe care o parcurge tunetul ce se aude in urma unui filger, ideea in sine fiind extrem, extrem de interesanta.

Conform celor care au creat aceasta harta, in fiecare secunda 44 de fulgere sunt vanzute pe cerul de deasupra planetei, deci vorbim despre 284 de fulgere in fiecare minut, o cifra care variaza in functie de anotimp si de numarul de furtuni care se formeaza in jurul planetei noastre.

fulger timp real

Datele afisate in aceste harti sunt preluate dintr-o retea de statii meteo care furnizeaza informatii publice, deci ar trebui sa fie destul de exacte pentru ceea ce se intampla pe planeta, insa creatorii hartilor nu isi asuma raspunderea pentru eventuale informatii incorecte, asa cum e si normal.

Acesta este primul proiect care permite vizualizarea in timp real a fulgerelor care se vad pe cerul planetei noastre, iar daca sunteti interesati sa vedeti informatiile inclusiv pe iDevice-urile voastre, ei bine exista o aplicatie pentru iOS pe care o puteti descarca din aceasta pagina, dar si una dedicata pentru Android.