Google va lansa un nou smartphone de productie proprie

Google va lansa un smartphone sub brand propriu, diferit de seria Nexus, pentru a concura mai eficient cu Apple sau Samsung.

Compania Google a colaborat cu HTC, LG sau Huawei pentru a fabrica smartphone-urile din seria Nexus, iar acest lucru nu doar ca i-a limitat posibilitatea de a inova, dar i-a adus si foarte multe probleme din cauza calitatii proaste a dispozitivelor, lucru raportat la scara larga de catre cei care au cumparat dispozitivele.

Pentru a concura mai eficient cu Apple si Samsung in lumea smartphone-urilor, cei de la Google adopta strategiile celor doua companii, astfel ca va gandi terminalele Nexus singura si va colabora cu companii cu Foxconn, car ele vor produce, dispozitivele fiind lansate de catre Google sub brand propriu, fara colaborari cu alti producatori.

Noul smartphone ar urma sa fie diferit de cele din seria Nexus, deci probabil vorbim despre un terminal care ar putea veni cu functii ce sunt cu mult diferite fata de cele pe care dispozitivele din seria dedicata dezvoltatorilor le au, insa in momentul de fata prea multe detalii despre ele nu se cunosc.

Daca informatia este adevarata, atunci vorbim despre o schimbare radicala de strategie pentru cei de la Google, compania americana preferand pana acum doar sa se ocupe de Android si sa lase productia smartphone-urilor in seama altor companii, insa lucrurile se vor schimba serios incepand cu anul 2016.

Google is planning a shake-up of  the smartphone market by releasing its own handset, a move that would tighten its grip on mobile software and see it compete directly with the iPhone. The technology giant is in discussions with mobile operators about releasing a Google-branded phone that will extend the company’s move into hardware, sources familiar with the discussions told The Telegraph.

Furnizorii acestor informatii sustin ca Google va lansa acest smartphone pana la sfarsitul acestui an, iar divizia mobila a celor de la Google ar urma sa gandeasca design-ul, noile functii, dar si specificatiile in baza carora companiile partenere ar urma sa produca componentele pentru el si sa le asambleze in procedura finala.

Presedintele Google, Sundar Pichai, a afirmat saptamana trecuta ca a sa companie investeste mai mult timp si bani pentru a produce smartphone-uri, deci informatiile de astazi nu ar trebui sa fie surprinzatoare deoarece vorbim despre o evolutie naturala a ceea ce face Google pentur a sustine platforma Android.