iPhone 7 – Apple asteapta vanzari slabe

Apple se asteapta ca vanzarile iPhone 7 sa fie slabe, iar acest lucru este evident din comenzile pe care cei din Cupertino le-au facut pana in momentul de fata la partenerii asiatici, acestia urmand a produce mai putine componente anul acesta decat in cursul anilor trecuti pentru dispozitivele anterioare.

Daca in 2015 Apple a cumparat de la Advanced Semiconductor Engineering produse in valoare de 8.73 miliarde de dolari, in 2016 comenzile au fost mult mai mici, iar pentru toamna anului 2016 ele sunt la fel de conservatoare, semn ca Apple nu se asteapta la vanzari foarte mari pentru iPhone 7 dupa lansarea oficiala.

Presedintele Advanced Semiconductor Engineering a confirmat faptul ca din SUA au venit comenzi mult mai mici pentru produsele companiei pe care o conduce, iar decizia celor de la Apple este contrara trendului producatorilor de smartphone-uri, acestia facand comenzi tot mai mari pentru produse ale ASE.

Avand in vedere ca anul 2016 nu va aduce vanzari foarte bune de terminale iPhone pentru compania Apple pana in momentul aparitiei iPhone 7, multa lume se astepta ca in toamna lucrurile sa se schimbe, insa se pare ca Apple nu se asteapta la o crestere radicala a vanzarilor pentru viitoarele sale smartphone-uri.

The big client in the U.S. is a little more conservative when placing orders this year. In the smartphone market, meanwhile, other players besides Apple are more aggressive regarding booking chips this year. I don’t think anybody is overly aggressive this year, so I don’t think there would be any serious inventory correction issue similar to last year.

Cei de la Apple fac in mod normal in aceasta perioada comenzi mari pentru componente ce vor fi folosite in produse care vor ajunge pe piata in toamna, insa iata ca in cazul iPhone 7 lucrurile stau cu mult altfel, Apple incercand probabil sa evite producerea unui numar prea mare de terminale in comparatie cu cererea.