Apple va cumpara jumatate dintre ecranele OLED flexibile produse in urmatorii 4 ani

Apple va cumpara aproape jumatate dintre ecranele OLED flexibile produse in urmatorii 4 ani, conform unei companii specializate pe monitorizarea pietei producatorilor de componente pentru smartphone-uri, procentul ce urmeaza sa fie acaparat de catre americani fiind unul colosal, in raport cu restul producatorilor de terminale mobile.

Conform celor de la UBI Research, 47% din productia totala de ecrane OLED flexibile din perioada 2016 – 2020 urmeaza sa ajunga la compania Apple, cei din Cupertino pregatind in 2017 lansarea primului iPhone care are un ecran fabricat folosind aceasta tehnologie, iar pentru el va fi nevoie de foarte multe componente.

Conform estimarilor, 28 de miliarde de dolari urmeaza sa fie cheltuiti in perioada 2016 – 2020 pentru achizitionarea de ecrane OLED flexibile ce vor ajunge in smartphone-uri, iar 13 miliarde din aceasta suma vor fi platiti doar de catre Apple pentru a asigura componente dedicate viitoarelor terminale iPhone.

Desi Apple reprezinta doar 15% din vanzarile totale de smartphone-uri, compania americana urmeaza sa acapareze 47% din productia de ecrane OLED flexibile, asta desi ea va mai cumpara in continuare ecrane LCD pentru actualele modele de iDevice-uri disponibile in lumea intreaga, ele urmand a fi vandute si in viitor.

According to UBI Research, orders from Apple alone could make up about 47 percent of the global equipment market for sixth-generation flexible OLED, worth US$28.4 billion for the next five years. UBI predicts that Apple will adopt OLED display screen for its new iPhone from next year and the full adoption will come in 2018.

Practic, Apple va fi singura responsabila pentru jumatate dintre incasarile producatorilor de ecrane OLED flexibile, in momentul de fata compania americana tinand in viata multe companii care produc ecrane LCD, acestea din urma fiind pregatite sa investeasca miliarde de dolari pentru a produce ecrane OLED flexibile in urmatorii ani.

Trecerea Apple spre implementarea de ecrane OLED flexibile in iPhone este o schimbarea de bun augur care va oferi terminale cu ecrane mai bune pentru clienti, insa va trebui sa asteptam pana anul viitor pentru ca noile componente sa fie utilizate, Apple pregatind schimbari majore in 2017 pentru linia iPhone.

2 COMENTARII

  1. De ce sa isi bata capu atata timp cat e mai usor sa cumperi de la altii si atata timp cat pe oameni, prin vanzari, nu ii deranjeaza deloc!?“Asa poti spune si despre samsung, isi produce componentele hardware dar nu e in stare sa faca un OS capabil de la 0