Apple Pay a fost lansat in Elvetia

Apple Pay a fost lansat in Elvetia in cursul zilelor trecute, serviciul fiind disponibil cu multe saptamani in urma datei anuntate initial de catre parteneri ai companiei Apple, tara fiind cea de-a doua din Europa in care sistemul este oferit pentru posesorii de produse Apple, Marea Britanie fiind prima tara in care el a fost lansat oficial.

Elvetienii pot folosi carti de credit ale Visa sau MasterCard pentru a face plati prin Apple Pay, ele putand fi adaugate in Apple Wallet dupa o vizita facuta la banca pentru activarea sistemului, iar de aici incolo platile contactless pot fi facute la orice fel de comercianti direct din iDevice-uri in doar cateva secunde.

In momentul de fata exista 100.000 de POS-uri contactless in Elvetia care permit efectuarea de plati mobile, iar acesta a fost cel mai probabil unul dintre motivele in baza carora sistemul a fost lansat in tara, cateva dintre cele mai importante institutii financiare locale fiind partenere ale Apple in lansarea sistemului.

Lansarea Apple Pay in Elvetia a luat prin surprindere foarte multa lume, iar asta deoarece tari precum Germania, Franta, Spania sau Italia nu au inca sistemul activ, in ele vanzandu-se mult mai multe iDevice-uri decat in Elvetia, insa probabil negocierile cu bancile sunt cele care au generat problemele.

Apple nu a facut vreun anunt cu privire la extinderea Apple Pay si in alte tari europene, insa exista sanse mari ca sistemul sa fie disponibil in Franta si Germania pana la sfarsitul acestui an.