iOS 10 are o problema MARE de securitate

iOS 10, acel sistem de operare oferit in momentul de fata in format beta de catre compania Apple, are o problema majora de securitate si asta pentru ca el nu este dedicat oricaror utilizatori de iDevice-uri, deci Apple nu isi bate prea mult capul cu securizarea sa completa pentru ca nu este destinat publicului larg.

Marea problema de securitate a iOS 10 sta in faptul ca ORICINE poate interactiona cu notificarile din LockScreen pentru a : raspunde la mesaje SMS/iMessage, raspunde la comentarii pe Twitter, sau in diverse alte aplicatii, a vedea informatii din email-urile voastre si multe, multe altele.

Problema se manifesta pe toate iDevice-urile din cauza noului sistem de afisare a notificarilor, mai exact acestea sunt afisate intr-un format extins care permite vizualizarea mai multor informatii din aplicatii, dar si interactiunea mai complexa cu ele direct din LockScreen, sistemul in sine fiind foarte bun.

Problema in iOS 10 sta in faptul ca Apple nu a implementat inca in totalitate masurile de securitate care impiedica accesul persoanelor neautorizate la datele din notificari, sau la functiile care sunt oferite prin intermediul lor, asa ca oricine poate face tot ceea ce v-am spus mai sus fara a introduce codul vostru de siguranta, sau a se autentifica cu Touch ID.

Din moment ce iOS 10 este oferit in versiune beta de catre compania Apple, problemele acestea sunt normale si de asteptat, deci inginerii celor din Cupertino nu trebuie blamati deoarece toti cei care au instalat o versiune beta a iOS in iDevice-uri au facut-o pe propria raspundere, asumandu-si riscurile aferente.

Desigur ca problema va fi rezolvata pana cand versiunea finala a iOS 10 va fi lansata, asa ca nu trebuie sa va faceti griji.