Prima Pagina iOS 10 iOS 10 are o problema MARE de securitate

iOS 10 are o problema MARE de securitate

iOS 10, acel sistem de operare oferit in momentul de fata in format beta de catre compania Apple, are o problema majora de securitate si asta pentru ca el nu este dedicat oricaror utilizatori de iDevice-uri, deci Apple nu isi bate prea mult capul cu securizarea sa completa pentru ca nu este destinat publicului larg.

Marea problema de securitate a iOS 10 sta in faptul ca ORICINE poate interactiona cu notificarile din LockScreen pentru a : raspunde la mesaje SMS/iMessage, raspunde la comentarii pe Twitter, sau in diverse alte aplicatii, a vedea informatii din email-urile voastre si multe, multe altele.

Problema se manifesta pe toate iDevice-urile din cauza noului sistem de afisare a notificarilor, mai exact acestea sunt afisate intr-un format extins care permite vizualizarea mai multor informatii din aplicatii, dar si interactiunea mai complexa cu ele direct din LockScreen, sistemul in sine fiind foarte bun.

Problema in iOS 10 sta in faptul ca Apple nu a implementat inca in totalitate masurile de securitate care impiedica accesul persoanelor neautorizate la datele din notificari, sau la functiile care sunt oferite prin intermediul lor, asa ca oricine poate face tot ceea ce v-am spus mai sus fara a introduce codul vostru de siguranta, sau a se autentifica cu Touch ID.

Din moment ce iOS 10 este oferit in versiune beta de catre compania Apple, problemele acestea sunt normale si de asteptat, deci inginerii celor din Cupertino nu trebuie blamati deoarece toti cei care au instalat o versiune beta a iOS in iDevice-uri au facut-o pe propria raspundere, asumandu-si riscurile aferente.

Desigur ca problema va fi rezolvata pana cand versiunea finala a iOS 10 va fi lansata, asa ca nu trebuie sa va faceti griji.

 • Srb Srb

  Cand am zis asta dupa prezentarea ios10…cineva de pe aici zicea ca e ok. Dar uite ca si altii isi dau seama, cam tarziu dar macar se fac auziti

 • Alex S.

  Dupa zvonuri trebuia sa apara…. Dar nu a aparut…😔

 • Srb Srb

  da inteleg acuma.dar nu este intuitiva.Adica stai sa te joci cu degetul in jos si in sus.Cel mai intuitiv ar fi daca , pe viitor fac toata suprafata ecranului capabil sa citeasca amprenta.si atunci daca esti tu posesorul te lasa sa interactionezi, daca este altcineva nu va face nimic.Momentan macar e ok din pct de vedere al securitatii si asa cum prezinti tu.

 • icetkk

  Nu e chiar așa de dificil. Când iei telefonul în mână, pui direct degetul pe Home. El se aprinde prin funcția Rise to Wake și se și deblochează. Din momentul ăla poți interacționa total cu notificările sau poți apăsa Home pentru a ajunge în ecranul principal. Te obișnuiești și devine foarte comod, dar, într-adevăr, un Touch Id fullscreen ar fi minunat, deși destul de improbabil tehnologic actual.

 • Srb Srb

  a nice. Good point.

 • Viorel Predatorul

  Ce scrii tu este SF cu tehnologia actuală. Senzorul de amprentă nu este invizibil, iar suprapunerea peste ecran ar diminua transparența. Apple va introduce așa ceva pe iPhone după ce alții vor inova în direcția asta, și abia după vreo 5 ani după ce toate smartphone-urile o vor avea.