AT&T vrea sa imbunatateasca retelele 4G cu drone

Retelele 4G din SUA nu sunt la fel de rapide precum cele din Romania si nu ofera acoperire la fel de buna, avand in vedere dimensiunea tarii, insa operatorul ce telefonie mobila AT&T isi imagineaza un viitor in care va putea folosi drone pentru a imbunatati conectivitatea 4G din anumite locatii, in special in cele in care au loc evenimente cu un numar mare de persoane.

Practic, AT&T descrie o metoda prin care dronele ar putea avea incorporate dispozitive care ar putea extinde semnalul unui turn de telefonie, ideea in sine fiind grozava deoarece in timpul concertelor, a meciurilor de fotbal, etc, conectivitatea GSM este extrem de proasta deoarece multa lume acceseaza simultan aceleasi turnuri de telefonie mobila din preajma.

Desi deocamdata operatorul sustine ca nu are tehnologia necesara pentru a imbunatati retelele 4G in asemenea situatii, un proiect pilot a fost initiat in SUA pentru a testa drone care contin asemenea tehnologii, deci in cativa ani totul va putea fi disponibil publicului larg si va oferi o experienta mai buna de utilizare a telefoanelor.

La carma acestui proiect sa un fost angajat al fortelor aeriene americane, el avand o experienta extinsa in controlarea dronelor, dar si in ceea ce priveste propagarea semnalelor radio in preajma turnurilor de telefonie mobila, asa ca probabil proiectul va avea succes si va fi lansat oficial pentru publicul larg.

Imagine you’re at a concert watching your favorite band, and out of the corner of your eye you notice a tethered drone hovering nearby. But this drone isn’t taking photos or videos of the band.  It’s temporarily providing enhanced LTE wireless coverage at the packed venue so you, along with thousands of others in attendance, can simultaneously send photos and videos to share the moment.

AT&T este primul operator de telefonie mobila care aduce in discutie posibila utilizare a dronelor pentru a imbunatati semnalul 4G in diverse zone, insa vorbim aici despre metode temporare de a creste semnalul 4G in anumite locatii, operatorii fiind oricum nevoiti sa-si imbunatateasca infrastructura in restul situatiilor.