Prima geanta inteligenta Segway, ce isi recunoaste si isi urmeaza proprietarul

 Se pare ca in viata noastra zilnica suntem inconjurati de obiecte inteligente : smartphone-uri, smartwatches, chiar si termostate inteligente. Dar la un lucru cel mai multi dintre noi, probabil, nu s-au asteptat. La o geanta inteligenta ce este jumatate robot, jumatate Segway.

robotoul olive segway

 

 

Robotul, pe nume Olive, a fost creat de echipa de design germana IKAP-robotics. Geanta inteligenta arata la exterior ca o geanta de voiaj normala, insa, aceasta dispune de cateva caracteristici foarte interesante. De exemplu, in partea de jos, dispune de un fel de hoverboard pe care utilizatorul se poate urca si merge, scapand astfel mai usor de aglomeratiile din aeroporturi. Daca ti se pare aiurea sa te deplasezi prin aeroport sau pe trotuar pe o geanta, si tanti de 80 de ani se uita crucis la tine, poti lasa sa se deplaseze singura, ea urmandu-te.

Olive se ghideaza ca ajutorul unor senzori si prin intermediul unei camere stereoscopice. Robotul este capabil sa recunoasca si sa-si urmeze proprietarul cu ajutorul unui sistem de procesare a imaginii 3D si a senzorilor de proximitate incorporate. Poate sa recunoasca proprietarul si sa il urmeze peste tot, chiar si intr-o zona foarte aglomerata.
robotoul olive segway recunoastere 3D

Asta nu e tot ce Olive se poate face. Geanta este echipata cu o alarma care va va alerta daca accidental ati lasat-o in urmă, precum si o blocare automata pentru a pastra bunurile de calatorie in conditii de siguranta atunci cand sunt scoase/folosite.

Ce se intampla daca geanta este furata sau se pierde?

Teoretic, nu este o problema – este echipat cu GPS si tehnologia 3G / 4G, astfel incat sa puteti urmari, indiferent unde in lume se afla.

Deasemenea, geanta dispune de aplicatii dedicate pentru smartphone, iar conectarea se face via Bluetooth. Prin intermediul aplicatiei proprietarul poate debloca geanta si vedea atunci cand cineva incearca sa acceseze neautorizat continutul.
aplicatie robot Olive
Olive vine cu un acumulator de mari dimensiuni ce poate fi folosit ca power back si pentru tablete, laptop-uri si smartphone-uri.
Cei de la Ikap Robotics nu au anuntat inca nici cand geanta robot Olive va fi disponibila si nici pretul.