iPhone 7S – chip A11 fabricat exclusiv de TSMC

iPhone 7S va avea un chip A11 fabricat de catre TSMC, compania Apple oferind un contract exclusiv de productie pentru taiwanezi.

Desi un an si cateva luni ne desparte de lansarea iPhone 7S, compania Apple deja pregateste lista de parteneri care urmeaza sa produca viitoarele componente ale dispozitivului, iar conform unei publicatii asiatice, taiwanezii de la TSMC ar fi fost deja alesi pentru a fabrica in exclusivitate viitorul chip A11.

In momentul de fata TSMC a primit exclusivitatea productiei pentru noul chip A10 care va ajunge in iPhone 7 sau iPhone 7 Plus, acelasi lucru fiind cel mai probabil valabil inclusiv pentru viitoarele modele ale tabletelor iPad, ele urmand a avea inclus un chip A10X, ceva mai performant decat cel pentru terminalele iPhone.

In cazul viitorului chip A11, lucrurile urmeaza cel mai probabil sa fie exact la fel, adica TSMC va produce in exclusivitate toate aceste componente pentru iPhone 7S sau iPhone 7S Plus, insa si viitorul chip A11X ar trebui sa fie produs in aceeasi maniera de catre taiwanezi pentru tabletele iPad.

Cei de la TSMC au inceput deja sa creeze design-ul in baza caruia urmeaza sa fie produs viitorul chip A11 care va fi integrat in iPhone 7, iar conform sursei informatiilor de astazi, un proces de fabricatie FinFET de 10nm urmeaza sa fie folosit, acesta fiind de noua generatie, dezvoltat special pentru acest tip de componente.

TSMC is already the exclusive manufacturer of Apple’s A10 chip which will power the upcoming iPhone series slated for launch in September 2016. The Taiwan-based foundry will continue to be the sole supplier of Apple’s next-generation A11 processor that will be built on a 10nm FinFET process, the report indicated, without citing its sources.

Desi Apple este un client extrem de important pentru TSMC, alte companii urmeaza sa beneficieze de pe urma acestui nou proces de fabricatie pentru chip-uri dedicate procesoarelor, dar Apple va avea dedicate cele mai multe fabrici pentru productie, zeci de milioane de componente de acest gen urmand a fi produse in 2017.

Avand in vedere ca iPhone 7S este un terminal atat de important, cei de la TSMC ar intentiona sa initieze o productie de test pentru viitorul chip A11 in cel de-al doilea trimestru fiscal al anului viitor, compania Apple urmand a inspecta componentele pentru a confirma ca ele vor fi folosite in forma initiala, sau vor mai fi modificate.

Practic, Apple are incredere foarte mare in cei de la TSMC pentru a-i fabrica una dintre cele mai importante componente ale iPhone 7S, iar acest lucru este normal din moment ce anul trecut taiwanezii au fost laudati in fel si chip de catre cei nemultumiti de faptul ca toate chip-urile A9 ale Samsung au performante slabe si autonomie redusa.