Jucatorii Pokemon GO intra pe terenuri minate, lovesc masinile de politie

In fiecare zi aflam cat de stupid incep sa se poarte oamenii in timp ce joaca Pokemon GO, astfel ca astazi vorbim despre doua incidente in care jucatorii acestui titlu s-au ratacit si au ajuns pe un teren minat, sau au lovit o masina de politie cu un SUV, dupa cum puteti vedea in clipul video de mai jos.

Intai vorbim despre jucatorii Pokemon GO din Bosnia, acolo ei fiind avertizati sa nu caute pokemoni pe terenuri in care inca mai exista mine active ramase in urma razboiului din anii ’90, aproximativ 120.000 de mine putand fi declansate accidental de catre cei care cauta pokemoni pe diverse terenuri.

Aproximativ 600 de persoane au fost ucise in ultimele 2 deceni de catre minele ramase neexplodate pe terenurile din Bosnia, iar acum jucatorii Pokemon GO par sa ignore avertismentele si sa se aventureze in ele pentru a prinde creaturile virtuale, chiar daca vietile lor sunt puse in pericol in acest proces.

Bosnians playing the hit mobile game Pokemon Go are being warned to avoid straying into areas still sown with landmines from the war in the 1990s.

Separat de ceea ce se intampla in Bosnia, camerele de corp ale unor politisti din Baltimore, SUA, au surprins momentul in care un SUV s-a izbit in masina lor parcata regulamentar, la volan fiind un tanar care juca Pokemon GO si a iesit speriat, nestiind cum a reusit sa se ciocneasca de automobil.

The body camera of a Baltimore Police officer captured the moment a driver distracted by the Pokemon Go app crashed into a patrol car. The police officer and the occupants of the Toyota SUV were uninjured in the crash, according to Baltimore Police. 

Din pacate, Pokemon GO pare sa devina o problema din ce in ce mai mare pentru siguranta cetatenilor, sau chiar a fortelor de ordine, astfel ca vom vedea in curand tot mai multe avertismente in legatura cu el.