Tinerii chinezi sparg iPhone-uri in semn de protest

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, tinerii chinezi protesteaza impotriva SUA prin spargerea ecranelor terminalelor iPhone si publicarea de poze pe retelele de socializare, aceasta fiind maniera in care ei isi arata dezaprobarea cu privire la politica SUA de a sustine Filipine in disputa cu China privind Marea Chinei de Sud.

Practic SUA sustine Filipine si incurajeaza tara sa se opuna pretentiilor de proprietate ale Chinei cu privire la Marea Chinei de Sud, iar tinerii chinezi sunt suparati din cauza acestui lucru, asa ca protesteaza cum pot impotriva americanilor, atat Apple, cat si cei de la KFC fiind afectati de catre aceste proteste distribuite inclusiv de catre presa.

Avand in vedere faptul ca foarte multi chinezis e chinuie sa cumpere iPhone-uri ale Apple, din moment ce ele sunt foarte scumpe in raport cu salariile castigate de catre localnici, este interesant sa vedem ca smarrphone-urile celor din Cupertino sunt afectate in acest incident, utilizarea lor avand un puternic impact pentru public.

Pentru KFC problema este si mai mare deoarece cateva zeci de persoane au patrus in unele restaurante si au inceput sa alunge clientii, lucru care in mod normal nu ar trebui sa se intample intr-o tara civilizata, insa pasiunea chinezilor pare sa dea nastere unor situatii controversate, posibil violente in curand.

A group of more than 20 people including children broke into the restaurant and shouted at customers to leave. Photos circulated online show young Chinese wearing scarves with patriotic slogans smashing Apple iPhones in protest.

Cei de la KFC si Apple incearca sa fie neutri si nu au comentat in mod negativ incidentele din China, insa cu siguranta se asteapta ca autoritatile sa le protejeze magazinele, insa aceste proteste demonstreaza foarte clar cat de mult pot fi afectate companiile, sau din alte tari, atunci cand statele intra in dispute internationale.