Presedintele Blackberry ataca din nou Apple

John Chen este unul dintre putinii presedinti de companii care au o tinta in minte si o ataca in mod constant cand au ocazia de a tine discursuri, iar in cadrul unei conferinte tinute la Blackberry Security Summit, presedintele Blackberry nu s-a abtinut din a critica strategia Apple privind securitatea datelor utilizatorilor.

Presedintele Blackberry s-a declarat deranjat de decizia Apple de a cripta datele din produsele vandute in lumea intreaga, el afirmand ca decizia lor de a securiza iOS-ul afecteaza sociectatea in care traim, iar el ca si cetatean al Canadei este deranjat de acest lucru, desi compania sa ar trebui sa faca aproximativ acelasi lucru.

Blackberry este o companie recunoscuta in principal pentru faptul ca produsele sale sunt extrem de sigure, insa ceea ce lumea nu stia este ca in realitate canadienii au acces la toate datele din terminale multumita unei chei de decriptare, aceasta ajungand la politia canadiana inca de acum cativa ani si fiind folosita in cercetarile penale.

Problema pentru Blackberry acum este ca Apple are produse mai sigure decat ale sale, iar asta deoarece datele din iOS nu pot fi decriptate de catre Apple, cel putin teoretic, iar Blackberry are acces la toate informatiile si ii ofera politiei acces foarte nerestrictionat la ele, imaginea companiei fiind serios afectata de aceasta descoperire.

One of our competitors, we call it ‘the other fruit company’, has an attitude that it doesn’t matter how much it might hurt society, they’re not going to help […] I found that disturbing as a citizen.

Pentru ca, probabil, Blackberry a inceput sa piarda clienti suparati din cauza faptului ca datele lor nu sunt chiar atat de sigure precum isi imaginau, presedintele Blackberry ataca in mod constant compania Apple si atitudinea sa de a securiza toate produsele, insa situatia in sine este una extrem de comica.

Nu ma gandeam ca presedintele Blackberry va continua in aceasta lupta oarba cu Apple si pe masura ce el continua sa critice faptul ca Apple isi securizeaza produsele, imaginea companiei pe care o conduce este tot mai mult afectata.

 

8 COMENTARII

  1. Chen este de departe unul din cei mai slabi CEO din domeniul comunicațiilor, cu toate ca RIM transformată este o companie software terminalele mobile fiind o alternativa de piața. Si asta doar pentru ca aroganta ucide, încet dar sigur