iOS 10 iti spune daca ai apa in iPhone sau iPad

Incepand cu iOS 10 compania Apple urmeaza sa ofere protectie suplimentara pentru posesorii de iPhone sau iPad, compania americana urmand a ii alerta pe utilizatori in momentul in care lichid a fost detectat in portul Lightning al dispozitivului, o recomandare de nefolosire a dispozitivelor fiind oferita.

Toate iDevice-urile au senzori de umiditate in porturile care nu au protectie fata de contactul cu lichide, iar incepand cu iOS 10 compania Apple afiseaza pentru prima oara alerte de contact cu lichidele pentru a le spune utilizatorilor cand terminalele lor se afla in pericol de a se strica din cauza contactului cu apa.

In aceasta situatie, alerta este afisata cand lichid este detectat in portul Lightning al unui iPhone, sau al unei tablete iPad, cei de la Apple afisand o multitudine de informatii cu privire la riscul la care se expun utilizatorii in cazul in care nu lasa terminalele sa se usuce inainte de a continua sa le foloseasca.

Ignorarea avertizarii de contact cu lichidele poate duce la anularea garantiei

iOS 10 afiseaza si o optiune de a ignora alerta privind contactul cu lichidele, insa cei din Cupertino ii avertizeaza pe utilizatori ca ignorarea acestei probleme poate duce la stricarea ireparabila a terminalului lor, tehnicienii celor din Cupertino urmand a putea vedea loguri cu aceasta problema daca terminalul este dus in service.

Deconectati accesoriul Lightning. Lichid a fost detectat in conectorul Lightning. Pentru a va proteja dispozitivul iPhone, deconectati acest accesoriu Lightning si permiteti conectorului sa se usuce.

iOS 10 lichid lightning

Noua alerta este extrem de utila pentru utilizatori deoarece ii poate scuti pe acestia de problemele ce pot fi generate de catre lichidul patruns in interiorul iDevice-urilor lor, aceasta fiind o premiera pentru cei din Cupertino si sper ca oamenii sa inteleaga gravitatea problemei in baza careia ea este afisata.

In mod normal compania Apple nu afiseaza alerte pentru ceea ce detecteaza senzorii sai de umiditate, insa iata ca incepand cu iOS 10 avem un nou tip de protectie pentru contactul cu lichidele si masura luata de catre cei de la Apple probabil va fi implementata de catre alti producatori de smartphone-uri sau tablete.