Prima Pagina Gorilla Glass Gorilla Glass 5 a fost anuntat, face iPhone 7 mai rezistent

Gorilla Glass 5 a fost anuntat, face iPhone 7 mai rezistent

Gorilla Glass 5 a fost anuntat oficial in cursul noptii trecute, producatorul Corning urmand a pune la dispozitia producatorilor de smartphone-uri o versiune mult mai buna a sticlei care protejeaza ecranele terminalelor mobile din intreaga lume, compania Apple urmand a folosi acest produs in iPhone 7.

Apple foloseste Gorilla Glass de foarte multi ani, insa fara a recunoaste oficial parteneriatul cu cei de la Corning, iar Gorilla Glass 5 va ajunge cel mai probabil in iPhone 7 in toamna, noul smartphone al companiei Apple urmand a avea un ecran ce este foarte rezistent la zagarieturi, dar si de pana la 4 ori mai rezistent la impact.

Conform celor de la Corning, Gorilla Glass 5 nu se sparge in 80% din cazurile in care un smartphone este scapat cu ecranul in jos de la o distanta de aproximativ 1.8 metri, adica o distanta mai mare decat cea de la care isi scapa in mod normal utilizatorii terminalele din mana si se aleg cu ecrane sparte.

Conform celor de la Corning, 85% dintre utilizatorii de smartphone-uri isi scapa terminalele din mana macar o data pe an, in timp ce 55% dintre ei si-au scapat terminalele din mana de cel putin 3 ori intr-un an, asa ca obiectivul companiei a fost de a imbunatati rezistenta la impact a Gorilla Glass 5 in cazul scaparii cu ecranul in jos.

“Cu fiecare generatie noua a Corning Gorilla Glass am adus imbunatatiri majore pentru tehnologia sticlelor de protectie. Gorilla Glass 5 nu face exceptie, extinzand avantajul Corning in rezistenta la impact, fata de produsele concurente. Avand in vedere ca majoritatea cazurilor de impact se intampla intre talie si inaltimea umerilor, stim ca imbunatatirea rezistentei la impact este o imbunatatire necesara pentru clientii nostri.”

Gorilla Glass 5 este in momentul de fata in proces de fabricatie in cadrul fabricilor Corning si poate fi utilizat de catre producatorii de smartphone-uri sau tablete, pana in momentul de fata 40 de companii folosind aceasta sticla de protectie in peste 4.5 miliarde de dispozitive vandute in lumea intreaga.

In anii trecuti Apple a folosit noile produse Corning in toate iPhone-urile lansate pe piata, asa ca este foarte usor de prezumat ca Gorilla Glass 5 va proteja ecranul iPhone 7, mai ales ca smartphone-ul este aproape de a fi lansat, iar produsul celor de la Corning poate fi utilizat chiar in acest moment de catre producatori.

 • NarcisB

  Pentru mine e doar marketing intre aceste versiuni de gorilla glass. Nu văd vreo diferență,ecranul pe 6s se zgârie mai repede decât pe iphone 5 parca,și de spart tot se sparge.

 • Eu.G

  Așa mi se pare și mie

 • Gorilla

  gorilla galss e mare harneala. numai daca te incrunti putin la ecranul iphone-ului, se crapa. daca-l mai si scapi din mana deja scoti milioanele din buzunar sa-l schimbi ca nu mai poti citi nimic pe el.

 • Viorel Predatorul

  De unde știm că iPhone are ecran Gorilla Glass?

 • Aurelian

  Protectoarele tempered glass de 5$ din China sunt mult mai rezistente decât toate gorilele și safirurile lor. Doar marketing.

 • Alex

  Modelele de iPhone 6/6s nu folosesc Gorilla Glass. Folosesc un strat ionX care ar trebui sa fie, in teorie, mai rezistente la cazaturi. Aceasta are un strat oleofobic care permite ecranului sa ramana degresat si delicat la atingere. In rest, sticla nu este tratata pentru a rezista impotriva zgarieturilor

 • sawrl

  :))

 • sawrl

  chiar asa @zaone de unde ai aceasta info? cum ca “aifoanele” au gorilla glass?

 • Oh, am scris cateva articole, cauta-le.

 • sawrl

  daca scrii din diverse surse neoficiale …
  uite arunca un ochi aici (la sursa):
  http://www.corning.com/gorillaglass/worldwide/en/products-with-gorilla.html

 • Da.., si totusi. N-am rabdare sa reiau discutia asta. Apple foloseste Corning, nu e ceva oficial ca sa nu para “in rand cu restul”. E o chestie foarte veche, de pe vremea lui Jobs, exista multe explicatii si pe internet.

 • Bogdane

  Odata pentru totdeauna: IPHONE 6S NU ARE GORILLA GLASS. ARE ION-STRENGTHEN GLASS PENTRU 3D TOUCH!