iOS 10 aduce doua schimbari majore pentru Safari

In Safari pentru iOS 10 compania Apple intentioneaza sa implementeze doua schibmari foarte importante care vor imbunatati radical experienta pe care utilizatorii o vor avea in timpul navigarii pe internet, ele avand legatura cu modul in care sunt redate imaginile animate de tip GIF, dar si clipurile video.

Pentru inceput, orice fel de imagini animate de tip GIF, sau clipurile video fara sunet, ori cu sunet oprit, vor fi redate automat in pagina web dupa incarcare, Apple eliminand necesitatea de a apasa un buton play pentru a reda aceste tipuri de clipuri video, astfel ca utilizatorii Safari le vor vedea imediat dupa finalizarea incarcarii.

Schimbarea este una foarte buna deoarece Safari pentru iOS 10 va afisa acest continut imediat si nu ne va mai cere sa apasam butonul de redare, deci experienta de folosire a browserului va fi mai fluida si cu mai putine interactiuni inutile din partea utilizatorilor pentru a vedea continut.

Separat, compania Apple a modificat si modul in care sunt redate clipurile video cu sunet si autoplay activ, acestea nefiind redate automat la incarcarea paginilor, astfel ca orice fel de reclame sau reportaje ale website-urilor de stiri nu vor incepe sa ruleze imediat dupa incarcare, ci vor necesita pornirea manuala.

Incepand cu iOS 10, Webkit relaxeaza politicile privind redarea clipurilor video inline si prin autoplay, facand folosirea lor mai usoara, dar fara a afecta consumul de date si de energie. Noi credem ca aceste schimbari transforma clipurile video intr-un instrument mult mai util pentru crearea de website-uri moderne fara a creste consumul de date si energie al smartphone.

Aceasta a doua schimbare este extrem de utila deoarece nu vom mai fi obligati sa vedem, sau sa ascultam clipurile video nedorite ale website-urilor posturilor de stiri, majoritatea dintre ele redand oricum reclame la inceput, deci Apple pune un nou cui in cosciugul advertising-ului online.

Desigur ca aceste doua schimbari por disparea pana in momentul in care iOS 10 va fi lansat, insa cred ca sunt sanse mici ca acest lucru sa se intample, deoarece in Cupertino cu siguranta sunt foarte multi oameni nemultumiti de clipurile video care pornesc singure in website-uri si genereaza consum foarte mare de date pentru utilizatori.

6 COMENTARII

  1. O corecție gramaticală / redactare înainte de postare ar fi binevenita deoarece nu este prima data cand sunt observate greșeli de redactare ….