Prima Pagina Apple In ciuda rezultatelor financiare slabe, Wall Street sustine Apple

In ciuda rezultatelor financiare slabe, Wall Street sustine Apple

Daca acum un an de zile Wall Street lovea dur Apple pentru viitorul nesigur pe care compania parea sa il aiba in ceea ce priveste vanzarile, iata ca astazi situatia este complet diferita, iar analistii sunt de parere ca actiunile companiei Apple trebuie cumparate, in ciuda rezultatelor financiare slabe anuntate in cursul zilei de ieri.

Aseara Apple a anuntat cel de-al doilea trimestru fiscal cu vanzari si incasari mai slabe decat cele din trimestrul fiscal corespondent anului anterior, insa analistii de pe Wall Street sunt de parere ca urmatoarele trimestre fiscale vor veni doar cu cresteri in incasari, vanzari si profit pentru Apple, asa ca recomanda cumpararea actiunilor.

In sesiunea de trading de dupa inchiderea bursei, pretul actiunilor Apple a crescut cu pana la 8 dolari peste cel stabilit la inchidere, iar asta deoarece analistii sunt de parere ca rezultatele financiare anuntate ieri, desi slabe, nu sunt la fel de slabe precum si-au imaginat ei, deci Apple face totusi ceva bine pentru a-si rezolva problemele.

Mai mult decat atat, unii analisti estimeaza ca pretul actiunilor Apple ar putea creste pana la 150 de dolari in perioada dinaintea conferintei pentru prezentarea iPhone 7, sau chiar dupa aceea, insa vorbim despre aproape o dublare a valorii actuale, lucru care are sanse mici de a se infaptui in conditiile in care vanzarile iPhone tot scad.

We expect shares of Apple to be upward trending in the near term. iPhone unit trends and consolidated gross margin were better than feared. The model is not out of the woods with respect to structural questions related to global smartphone saturation and elongating replacement cycles, but overall results and outlook should be enough to get consensus estimates, and thereby, the stock moving higher. We had been preparing for one more downward reset. Our PT remains at $115.

Situatia in sine este neasteptat de buna pentru Apple, cei din Cupertino parand sa aiba sustinerea analistilor de pe Wall Street in ciuda faptului ca rezultatele financiare nu sunt grozave, insa ramane de vazut cat va mai dura pana cand “lupii” se vor intoarce impotriva lui Tim Cook si a echipei sale de vicepresedinti.

actiuni apple bursa t2 2016

 • Srb Srb

  Deci profesorii in domeniu stiu mai bine. Din pacate pt Samsung nu zic acelasi lucru chiar daca au cele mai bune produse in prezent si asta datorita faptului ca au renuntat in competitia tabletelor, sau a laptopurilor/pc.

 • V.P

  Cu alte cuvinte au inteles ca Apple are probleme .

 • Srb Srb

  au inteles ca Apple are puterea de a face bani mai multi chiar si atunci cand au vanzari mai putine.Totul se bazeaza mai ales pe fanii lor

 • Eu.G

  Hai las-o jos ca macane!
  Ce stiu aia de pe Wall Street?
  Viorel, George89 sau Aurelian…iti explica ei cum sta treaba!

 • Srb Srb

  da corect ei sunt peste Wall STREET, OBAMA ,PUTIN si Orice alta organizatie !!!)!)

 • sultanu’ dragostei

  merg dar nu mai au aceleasi profituri, pt ca nu mai sunt la inceput si piata este SATURATA.

 • V.P

  Tu faci misto de mine ?? Au pierdut 3 miliarde in T2 , ce-au pierdut in T1 si cu ce vor perde in T3 ,, calculeaza te rog pierderile Apple fata de anul 2015 ,, in timp ce piata globala de smartphone-uri a crescut cu 3.1 % in 2016 .
  Pai veniturile Huawei au crescut cu 41% in ultimele 6 luni , sunt curios sa vad cum depaseste Samsung pragul de 350 milioane de unitati in acest an .

 • Viorel Predatorul

  Spre deosebire de Srb Srb, tu ai cap pe umetiu, și poți gândi… Super analiză.

 • Viorel Predatorul

  Ce îi oprește pe aia de pe Wall Street să dea încredere pieței? Apple nu mai generează la fel de mult cash și nici la fel de mult profit, iar analiștii ăia fac asemenea comentarii pentru fazani ca tine sau Srb. Voi cumpărați acțiuni la preț mare astăzi (de la cei care încurajează astăzi piața), iar în viitor, veți fi nevoiți să vindeți ieftin, pentru că Apple nu mai poate crește.

  Nu trebuie să fii geniu să vezi că Apple a scos bani grămadă cu un produs revoluționar în 2007. Astăzi, piața e saturată de smartphone-uri, iar Apple nu mai are avantajul exclusivității.
  Așa s-a întâmplat cu iPad, cu care Apple deținea cotă de piață de peste 90% prin 2011. Unde e iPadul astăzi? Are 20%?

 • Filip Ionut

  La anul vor sparge norma si toata lumea va uita de perioada asta slaba. Evident ca au scazut la ce design demn de anii 2000 au scos cu i6. 6s la fel, 7 va fi la fel.

 • V.P

  Sa dea domnu sa sparga norma iar perioada asta slaba sa le fie invatatura de minte .
  Oite ,, dar avem si noi mandria noastra ;))).