In ciuda rezultatelor financiare slabe, Wall Street sustine Apple

Daca acum un an de zile Wall Street lovea dur Apple pentru viitorul nesigur pe care compania parea sa il aiba in ceea ce priveste vanzarile, iata ca astazi situatia este complet diferita, iar analistii sunt de parere ca actiunile companiei Apple trebuie cumparate, in ciuda rezultatelor financiare slabe anuntate in cursul zilei de ieri.

Aseara Apple a anuntat cel de-al doilea trimestru fiscal cu vanzari si incasari mai slabe decat cele din trimestrul fiscal corespondent anului anterior, insa analistii de pe Wall Street sunt de parere ca urmatoarele trimestre fiscale vor veni doar cu cresteri in incasari, vanzari si profit pentru Apple, asa ca recomanda cumpararea actiunilor.

In sesiunea de trading de dupa inchiderea bursei, pretul actiunilor Apple a crescut cu pana la 8 dolari peste cel stabilit la inchidere, iar asta deoarece analistii sunt de parere ca rezultatele financiare anuntate ieri, desi slabe, nu sunt la fel de slabe precum si-au imaginat ei, deci Apple face totusi ceva bine pentru a-si rezolva problemele.

Mai mult decat atat, unii analisti estimeaza ca pretul actiunilor Apple ar putea creste pana la 150 de dolari in perioada dinaintea conferintei pentru prezentarea iPhone 7, sau chiar dupa aceea, insa vorbim despre aproape o dublare a valorii actuale, lucru care are sanse mici de a se infaptui in conditiile in care vanzarile iPhone tot scad.

We expect shares of Apple to be upward trending in the near term. iPhone unit trends and consolidated gross margin were better than feared. The model is not out of the woods with respect to structural questions related to global smartphone saturation and elongating replacement cycles, but overall results and outlook should be enough to get consensus estimates, and thereby, the stock moving higher. We had been preparing for one more downward reset. Our PT remains at $115.

Situatia in sine este neasteptat de buna pentru Apple, cei din Cupertino parand sa aiba sustinerea analistilor de pe Wall Street in ciuda faptului ca rezultatele financiare nu sunt grozave, insa ramane de vazut cat va mai dura pana cand “lupii” se vor intoarce impotriva lui Tim Cook si a echipei sale de vicepresedinti.

actiuni apple bursa t2 2016