Mi Notebook Air – clona MacBook Air a Xiaomi

Mi Notebook Air este un laptop prezentat in cursul acestei zile de catre compania Xiaomi intr-o conferinta de presa dedicata prezentarii unui nou smartphone din seria Redmi, iar dupa cum puteti vedea din imaginile de mai jos, vorbim despre o clona a MacBook Air, chinezii specializandu-se pe copierea, in detaliu, a produselor Apple.

Mi Notebook Air este un laptop cu o carcasa din aluminiu, exact precum cea a MacBook Air, el avand un ecran de 13.3 inch cu rezolutie 1080p, dimensiune identica dar rezolutie mai mica, procesor Intel i5-6200U cu frecventa de pana la 2.7 GHz, 8 GB RAM, SSD de 256 GB si o placa video Nvidia GeForce 940MX integrata.

Mi Notebook Air are un port USB-C inclus impreuna cu doua porturi USB 3.0, un port HDMI si un conector audio de 2.5mm, cei de la Xiaomi afirmand ca a lor clona are o baterie ce functioneaza timp de pana la 9.5 ore, greutatea totala fiind de 1.3 KG, usor mai mica decat cea oficiala a Apple pentru MacBook Air.

Xiaomi a clona MacBook Air cu Mi Notebook Air

Separat de modelul mare, cei de la Xiaomi au anuntat si un model cu ecran de 12.5 inch al Mi Notebook Air, acesta fiind ceva mai usor si avand componente interne mai slabe, insa pretul sau de doar 540 de dolari este cu 350 de dolari mai mic decat cel al MacBook Air, adica aproape injumatatit, iar asta conteaza pentru chinezi.

Mi Notebook Air

Cele doua modele ale Mi Notebook Air urmeaza sa fie lansate pe piata la inceputul lunii august in China si probabil vor avea succes foarte mare deoarece sunt clone ale unor produse Apple de succes si au preturi cu mult mai mici, deci foarte multa lume si le va putea permite, chiar daca nu au marul luminat pe spate.

Mi Notebook Air 1