Samsung Turbo Speed Technology creste performantele smartphone

Samsung Turbo Speed Technology a fost anuntata astazi de catre compania Samsung si vorbim despre un sistem pe care coreenii incearca sa il promoveze ca fiind solutia ideala pentru o problema foarte mare pe care o are sistemul de operare Android, administrarea aplicatiilor si a RAM-ului pe care acestea le folosesc.

Denumirea te duce foarte usor cu gandul la o tehnologie similara folosita de procesoarele Intel, numita Intel Turbo Boost, insa spre deosebire de Intel, cei de la Samsung nu cresc frecventa RAM-ului pentru a oferi performante mai bune, ci doar prezinta o serie de schimbari pe care le fac ei la sistemul care administreaza aplicatiile.

Mai exact, cei de la Samsung spun ca Turbo Speed Technology inseamna reducerea dimensiunilor unor aplicatii pentru a ocupa mai putin RAM, dar si o curatare automata mai eficienta acestora, inclusiv din kernel, rezultatul final trebuind sa fie mai mult RAM disponibil pentru mai multe aplicatii, sau doar pentru cele folosite.

Samsung Turbo Speed Technology vrea sa rezolve cea mai mare problema a Android

Samsung Galaxy J2 Pro este primul smartphone care beneficiaza de Turbo Speed Technology, cei de la Samsung dorind sa evidentieze acest lucru prin clipul video de mai jos, insa din pacate vorbim despre o prezentare frumoasa de marketing, care va avea un efect destul de mic in lumea reala.

https://www.youtube.com/watch?v=Rh_333mq9Ro

Este adevarat ca Android are o problema foarte reala in ceea ce priveste administrarea RAM-ului, performantele multor smartphone-uri de top fiind afectate de modul foarte prost in care functioneaza sistemul, insa Turbo Speed Technology nu va ajuta in vreun fel la imbunatatirea lucrurilor dintr-un motiv foarte simplu.

Majoritatea utilizatorilor nu folosesc aplicatiile standard, cele pe care Turbo Speed Technology le are optimizate, ci aplicatii terte, iar acestea vor functiona la fel de prost ca inainte, deci totul este doar praf in ochii utilizatorilor, iar asa Samsung mai convinge cativa oameni ca inoveaza.

Desigur ca nu trebuie trecuta cu vederea nici asemanarea dintre denumirea Turbo Speed Technology si Turbo Boost a celor de la Intel, multi gandindu-se probabil ca RAM-ul va avea frecvente de lucru marite, insa in realitate, totul este doar bazat pe software.