Cum afli daca al tau cont Facebook a fost spart

8

In cazul in care vrei sa afli rapid daca al tau cont Facebook a fost spart, sau daca vreo persoana iti monitorizeaza conversatiile, ei bine reteaua de socializare te ajuta sa afli extrem de rapid daca exista activitate suspicioasa in contul tau, iar in baza informatiilor existente acolo poti bloca rapid accesul unei persoane nedorite la cont.

Compania Facebook are in website-ul dedicat utilizatorilor din lumea intreaga o sectiune speciala in care afiseaza informatii privind toate sesiunile care sunt logate intr-un anumit cont, detaliile afisate acolo de catre cei de la Facebook putandu-va ajuta sa aflati daca vreo activitate suspicioasa este facuta dintr-o locatie pe care nu o cunoasteti.

Daca descoperiti ca exista o conectare la contul vostru Facebook dintr-o locatie necunoscuta, atunci primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa schimbati parola contului si eventual adresa de email pe care o folositi, deoarece exista posibilitatea ca ambele sa fi fost compromise de catre persoana respectiva.

Cum vezi daca ti-a fost spart contul Facebook

facebook activitate
Lista cu toate sesiunile active intr-un cont Facebook

In imaginea de mai sus puteti vedea cum arata o lista in care sunt prezentate toate sesiunile active pentru un cont Facebook, iar in doar cateva secunde va puteti da seama daca toate sunt alte voastre, sau daca exista logari de la persoane nedorite, locatia si timpul la care s-a facut logarea fiind importante.

Daca locatia nu este afisata si apare marcajul Unknown, nu trebuie sa va speriati in mod neaparat, insa daca apre o tara straina, sau o alta locatie decat a voastra, la o ora la care stiati ca nu va aflati acolo, atunci puteti sa va ganditi ca o alta persoana a accesat contul vostru si este in continuare conectata la el.

Puteti accesa pagina cu sesiunile logate aici : https://www.facebook.com/settings?tab=security&section=sessions&view si deschizand fiecare camp in parte veti vedea sesiunile.

Cum securizezi un cont Facebook spart

Daca descoperiti ca v-a fost spart contul Facebook, atunci primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va schimbati parola, iar aceasta procedura poate fi facuta din aceasta pagina : https://www.facebook.com/settings?tab=account&section=password&view, scrierea parolei actuale si a celei noi(de 2 ori) fiind necesara.

Dupa ce v-ati schimbat parola, este ideal sa schimbati si parola adresei voastre de email, deoarece exista sanse ca ea sa fi fost compromisa, iar persoana care a obtinut acces la ea sa vada si email-ul Facebook prin care v-ati schimbat parola, deci acest al doilea pas este la fel de necesar.

Dupa ce v-ati asigurat ca persoana respectiva nu se mai poate loga in cont, puteti folosi butonul End Activity din meniul unde sunt listate sesiunile si veti deloga respectiva sesiune, astfel ca persoana care avea acces la contul vostru, nu va mai putea accesa datele fara a se loga din nou cu date pe care nu el mai are.

Daca aveti alte intrebari, le astept in comentarii.