Samsung are o cota de piata dubla fata de Apple in segmentul smartphone

Va spuneam astazi ca Samsung a avut un trimestru fiscal extrem de bun, reusind sa-si depaseasca obiectivele si sa inregistreze cel mai mare profit trimestrial din ultimii doi ani, vanzarile foarte bune ale terminalelor Samsung Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge contribuind din plin la succesul coreenilor in lumea intreaga.

Conform estimarilor facute de catre analisti, avand in vedere ca Samsung nu furnizeaza cifre reale privind vanzarile, Samsung ar fi vandut 77 de milioane de smartphone-uri in lumea intreaga, cu 4 milioane de unitati mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, cota sa de piata crescand cu 0.9% pentru a ajunge la 22.4%.

Apple, in schimb, a inregistrat o scadere a vanzarilor de smartphone-uri cu 7.1 milioane de unitati, cota sa de piata scazand de la 13.9% in T2 2015 la 11.8% in T2 2016, deci injumatatita fata de cea a companiei Samsung, iar acest lucru a luat prin surprindere foarte multa lume.

Practic, Apple a fost singurul producator din top 5, dominat de catre asiatici, care a inregistrat o scadere a vanzarilor, cei de la OPPO avand cea mai mare crestere dintre toti, de 136%, vanzarile companiei din China crescand de la 9.6 milioane de unitati in T2 2015 la 22.6 milioane de unitati in T2 2016.

Apple’s second quarter saw the Cupertino-based giant ship 40.4 million iPhones, representing a 15.0% year-over-year decline from the 47.5 million units shipped last year. The new 4-inch iPhone SE proved successful in both emerging and developed markets as the new SE has captured many first-time smartphone buyers as well as Android users switching over to the Apple ecosystem. The success of the cheaper SE did, however, have an impact on the overall average selling price (ASP) for an iPhone in the quarter. The ASP for an iPhone was $595, down 10.1% from $662 one year ago. As smartphone competition continues to escalate and upgrades continue to slow, Apple will look to drive sales with a newly designed iPhone 7 combined with their upgrade program come this fall.

Scaderea in vanzari inregistrata de catre Apple este mai mare decat media restului producatorilor de smartphone-uri, iar asta ne arata cat de mare este problema pentru cei din Cupertino, ei fiind nevoiti sa gaseasca solutii rapide pentru a se putea mentine in topul vanzatorilor de smartphone-uri.

Daca lucrurile vor evolua intr-o maniera similara, atunci in T2 2017, Huawei ar putea fura de la Apple pozitia de lider in topul vanzatorilor de smartphone-uri, iar cei de la OPPO s-ar putea apropia destul de mult de americani.

cote piata smartphone t2 2016