Samsung anunta un T2 2016 excelent, se teme de iPhone 7

14

Samsung a anuntat cel mai profitabil trimestru fiscal din ultimii 2 ani, T2 2016 aducand o crestere de 5% a incasarilor, la 45.2 miliarde de dolari, profitul crescand cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, el ajungand la 7.2 miliarde de dolari, cifrele fiind comparabile cu cele anuntate de catre compania Apple zilele trecute.

Daca incasarile sunt mai mari decat cele ale companiei Apple, profitul este usor mai mic, deci vorbim despre cheltuieli mai mari facute de catre coreeni cu promovarea si fabricarea produselor, realizarile sale fiind in principal creditate terminalelor Samsung Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge, divizia mobila fiind cea mai profitabila.

Samsung spera ca in T3 2016 vanzarile de smartphone-uri sa se mentina la un nivel ridicat, insa coreenii sustin ca nu va fi usor de indeplinit obiectivele actuale deoarece Apple va lansa iPhone 7 si stim cu totii ca lumea isi va indrepta intreaga atentie spre noul terminal, competitorii celor din Cupertino avand intotdeauna de suferit.

Desi Samsung are aceleasi probleme ca si Apple in China, adica vanzarile sale au avut serios de suferit din cauza concurentei facute de catre Huawei, Xiaomi, Vivo sau Oppo, coreenii au reusit sa compenseze problemele de acolo cu cresteri de vanzari in alte zone de pe planeta, iar Apple va trebui sa faca acelasi lucru.

Looking into the third quarter, the release of a new large-screen flagship smartphone will help to maintain solid sales of high-end smartphones led by the Galaxy S7 and S7 edge… Demand for smartphones and tablets in the second half is forecast to increase, however, market competition is expected to strengthen as other companies release new mobile devices.

Desi Samsung a avut doi ani de probleme financiare mari, smartphone-urile lansate neavand succesul dorit, coreenii au demonstrat ca un smartphone bun poate redresa o companie, iar Apple are nevoie de acelasi lucru pentru a-si reveni din problemele pe care le are, insa iPhone 7 nu este solutia.