Samsung anunta un T2 2016 excelent, se teme de iPhone 7

Samsung a anuntat cel mai profitabil trimestru fiscal din ultimii 2 ani, T2 2016 aducand o crestere de 5% a incasarilor, la 45.2 miliarde de dolari, profitul crescand cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, el ajungand la 7.2 miliarde de dolari, cifrele fiind comparabile cu cele anuntate de catre compania Apple zilele trecute.

Daca incasarile sunt mai mari decat cele ale companiei Apple, profitul este usor mai mic, deci vorbim despre cheltuieli mai mari facute de catre coreeni cu promovarea si fabricarea produselor, realizarile sale fiind in principal creditate terminalelor Samsung Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge, divizia mobila fiind cea mai profitabila.

Samsung spera ca in T3 2016 vanzarile de smartphone-uri sa se mentina la un nivel ridicat, insa coreenii sustin ca nu va fi usor de indeplinit obiectivele actuale deoarece Apple va lansa iPhone 7 si stim cu totii ca lumea isi va indrepta intreaga atentie spre noul terminal, competitorii celor din Cupertino avand intotdeauna de suferit.

Desi Samsung are aceleasi probleme ca si Apple in China, adica vanzarile sale au avut serios de suferit din cauza concurentei facute de catre Huawei, Xiaomi, Vivo sau Oppo, coreenii au reusit sa compenseze problemele de acolo cu cresteri de vanzari in alte zone de pe planeta, iar Apple va trebui sa faca acelasi lucru.

Looking into the third quarter, the release of a new large-screen flagship smartphone will help to maintain solid sales of high-end smartphones led by the Galaxy S7 and S7 edge… Demand for smartphones and tablets in the second half is forecast to increase, however, market competition is expected to strengthen as other companies release new mobile devices.

Desi Samsung a avut doi ani de probleme financiare mari, smartphone-urile lansate neavand succesul dorit, coreenii au demonstrat ca un smartphone bun poate redresa o companie, iar Apple are nevoie de acelasi lucru pentru a-si reveni din problemele pe care le are, insa iPhone 7 nu este solutia.

14 COMENTARII

  1. Trebuie sa privim altfel lucrurile. Samsung a avut cam aceleași situații financiare in ideea in care ei au avut un produs nou lansat (unde e normal sa se vândă bine) si Apple urmează sa lanseze produsul.

  2. De ce sa fie precaut?Pai nu ai zis ca se lanseaza Note 7 cel mai bun telefon din lume,cel mai complet phablet din lume? Mai ales ca 7-le vine cu acelasi design de acum 3 ani,fara mare noutate,acelasi ecran? In cazul asta de unde teama sau precautie?

  3. “however, market competition is expected to strengthen as other companies release new mobile devices.”

    A scris undeva de Apple? Problema pt Samsung nu o reprezintă Apple…este o cotă mica de piata care migreaza de la Apple la Samsung si de la Samsung la Apple .
    Problema o reprezinta companiile chinezesti care scot copii la preturi de nimic..era o firma chinezeasca care vindea un telefon 95% identic design Note 5 la pretul de 99$..poti sa concurezi cu asa ceva?

    Lasă ura asta pe care o ai pe compana Samsung si gandeste putin la rece…iar calitatea produsului sau cat de bun nu o dau numărul de vanzari pe care le are acel produs.

  4. daca sistemul de retina scan va merge bine pe note 7 si eventual va fi dublat si de amprenta, va mai trece ceva timp pana cand tehnologia va fi implementata de apple/huawei…samd, “detaliu” care ii va tine in top la vanzari. Personal mi-ar place sa accesez conturile de email sau contul bancar cu retina scan.

    PS. : Titlul de “Can Can” face toti banii: “Samsung anunta un T2 2016 excelent, se teme de iPhone 7” si nu am vazut un cuvant in declaratia lor legat de apple. E ca si cum altcineva ar putea sa scrie ca “apple se milogeste la samsung sa le faca display-uri pentru viitoarele rapandule de telefoane ca ei oricum nu sunt in stare…”

  5. Ar fi aiurea să se bată cu pumnii în piept și să spună că vor face și vor drege, câtă vreme piața are multe necunoscute. Este mai prudent să te aștepți la vânzări mici, pentru că astfel îți este mai ușor să stabilești obiective ușor de obținut.
    Cu riscul de a mă repeta, cred că este inutil să schimbi ceva ce e bun și are succes. Samsung va schimba designul când cel actual va da semne de uzură. Nu este același ecran, ci unul rotunjit pe margini, și probabil cu noua tehnologie care elimină majoritatea luminii albastre.
    Hai să vedem, mai e puțin până la lansare.

  6. Pai si Apple nu face parte din “other companies”??? Produce cumva cremwursti si nu stiu eu? De unde ai scos-o pe asta cu ura? De la faptul ca eu prefer ecosistemul Apple fata de android pana la ura fata de Samsung e cale lunga.