Tim Cook strange fonduri pentru Hillary Clinton

La doar cateva luni dupa ce a participat la o intalnire secreta in care s-au discutat modalitati prin care Donald Trump poate fi impiedicat sa obtina nominalizarea partidului republicat din SUA pentru a candida la functia de presedinte al SUA, Tim Cook organizeaza acum o strangere de fonduri pentru Hillary Clinton.

Reprezentand Apple si facand indirect o recomandare publica de a o sustine pe Hillary Clinton in cursa pentru functia de presedinte al SUA, Tim Cook va fi gazda unui eveniment in care se vor strange donatii pentru ca Hillary Clinton sa-si poata finanta campania electorala care va incepe in urmatoarele luni in SUA.

Tim Cook a fost gazda unui eveniment similar in care l-a sustinut pe Paul Ryan, un republicand membru al Casei Reprezentantilor din SUA, deci Apple isi arata sustinerea pentru ambele partide, desi accentul este pus pe faptul ca Hillary Clinton ar trebui sa primeasca voturile pentru functia de presedinte al SUA.

Apple are interese foarte mari de a fi promulgata o lege care sa aduca o relaxare a politicii fiscale, care sa-i permita in final sa-si readuca in tara o buna parte dintre banii pe care ii are in diverse colturi ale planetei, insa Tim Cook militeaza si pentru legislatie care sa le permita companiilor IT sa ofere securitate mai buna pentru clienti.

Cook, joined by Lisa Jackson, Apple’s vice president of environment, policy and social initiatives, will help raise money for the Hillary Victory Fund, according to an invitation obtained by BuzzFeed News. The fund is a joint fundraising committee that contributes to the Clinton campaign, the Democratic National Committee, and 38 state parties. The fundraiser will take place on August 24, with an address to be provided to guests.

Ca si alte mari companii IT din SUA, cei de la Apple trebuie sa fie foarte atenti cu modul in care sustin diversi politicieni, astfel incat sa nu existe repercursiuni asupra companiei in viitor, insa dezaprobarea fata de candidatura lui Donald Trump nu a fost ascunsa in vreun fel pana acum si e posibil ca Tim Cook sa nu recomande votarea sa.