Apple se roaga de Curtea Suprema de Justitie sa nu ajute Samsung in disputele lor legale

Ca ultima masura pentru a obtine o decizie favorabila in lungul proces pierdut in fata Apple in 2012, in care a fost obligata sa plateasca despagubiri de 1 miliard de dolari si a platit 500 de milioane de dolari deja, Samsung a cerut Curtii Supreme de Justitie sa trimita cazul spre rejudecare la o instanta americana.

Cei de la Samsung au cerut anularea brevetelor de inventie in baza carora Apple a castigat procesul din 2012 si a primit deja peste jumatate de miliard de dolari, cei din Cupertino cerand in schimb Curtii Supreme de Justitie din SUA sa ignore cererea Samsung si sa nu trimita cazul spre rejudecare.

Apple sustine ca Samsung nu are dovezi in baza carora sa fie luata o decizie in concordanta cu a sa cerere, dar si ca nu exista motive pentru a reduce suma acordata drept despagubiri, cei din Cupertino reusind sa convinga un complet de jurati sa acorde despagubirile in raport cu pretul total al unui smartphone si nu al unuia partial, asa cum cere Samsung.

Samsung pe de alta parte sustine ca despagubirile stabilite sunt excesive si ca nu a copiat design-ul iPhone, coreenii afirmand ca brevetele de inventie pentru care s-a acordat incalcarea acopereau doar o componenta a terminalului mobil si nu intregul dispozitiv, deci nu ar trebui sa se acorde despagubiri pentru pretul intreg al produsului.

In its legal brief on Friday, Apple said Samsung had not provided evidence to support its argument that design patent damages should be decided on one component of a smartphone, rather than the entire product. Apple said there was no need for the Supreme Court to send the case back to a lower court for further proceedings.

Nimeni nu stie ce decizie ar putea lua Curtea Suprema de Justitie in urmatoarele luni, insa daca ea va fi de acord cu Samsung, atunci vom asista la alte cateva luni de dispute legale dintre Apple si coreeni.