Noi suntem Apple, noi nu purtam costume, nici macar nu detinem costume

Apple este una dintre putinele companii de pe planeta in care exista reguli extrem de relaxate in ceea ce priveste vestimentatia la locul de munca sau, mai important, in timpul intalnirilor cu oameni din conducerea altor companii, Tim Cook fiind rareori vazut in costum atunci cand viziteaza diverse companii.

Aceasta mentalitate nu este pe placul multor manageri de companii cu care Apple interactioneaza, iar cele mai recente plangeri au venit de la unii dintre managerii trusturilor media din SUA, care au fost nemultumiti de faptul ca Eddy Cue, vicepresedintele diviziei de servicii de internet a Apple, a venit la o intalnire imbracat in blugi, pantofi sport, fara sosete si cu o camasa hawaiana.

Importanta foarte mica acordata garderobei, chiar si in cazul intalnirilor importante, nu este ceva nou pentru compania Apple, iar mai jos aveti o descriere a modului in care relatia dintre Apple si AT&T a fost afectata dupa lansarea iPhone, la aceste probleme contribuind inclusiv modul in care se imbraca Steve Jobs.

Mai exact, unui dintre reprezentantii AT&T i-a sugerat unui subordonat al lui Steve Jobs ca ar fi indicat ca CEO-ul Apple sa poarte un costum cand se intalneste cu membrii consiliului director al Apple, raspunsul omului lui Steve Jobs fiind : Noi suntem Apple. Noi nu purtam costume. Noi nu detinem costume.

Cu o mentalitate de acest gen inca din anul 2007, este usor de inteles de ce Eddy Cue actioneaza la fel inclusiv in 2016, iar daca va uitati la mai toate imaginile publice cu managerii Apple, veti vedea ca doar Jony Ive si Tim Cook sunt rareori vazuti purtand costume, iar asta doar daca sunt premiati pentru realizari, sau au intrevederi cu reprezentanti de guverne ori senatori sau parlamentari.

Looking back, it’s clear that the cracks in the Apple-AT&T relationship began forming as soon as Jobs announced the iPhone in January 2007. It was the first time the public got to see the long-rumored device — and, shockingly, the first time AT&T’s board of directors saw it as well. (Apple refused to show the phone to all but a handful of top AT&T execs before the launch.) The split only deepened from there. Apple and AT&T have bickered about how the iPhone was to be displayed in AT&T’s stores: Apple insisted the phone be presented on its own display stand, away from other models. They have even fought about wardrobe: When an AT&T representative suggested to one of Jobs’ deputies that the Apple CEO wear a suit to meet with AT&T’s board of directors, he was told, “We’re Apple. We don’t wear suits. We don’t even own suits.”