Esecul Apple Maps a obligat Apple sa lanseze iOS in versiune beta publica

Daca esti fericit din cauza faptului ca poti testa versiunile beta publice ale iOS si macOS, ei bine trebuie sa atribui acest lucru esecului inregistrat de catre Apple Maps in cursul anului 2012, problemele enorme inregistrate de catre aceasta platforma obligand Apple sa testeze cu mai multa atentie serviciile pe care le lanseaza.

Lansarea Apple Maps a fost primita cu extrem de multe critici din partea utilizatorilor care au fost extrem de nemultumiti din cauza faptului ca un Google Maps matur a fost inlocuit de un serviciu, in mare parte, inutil si fara extrem de multe harti exacte si functii pe care utilizatorii le foloseau zilnic.

Dezvaluirile privind adevaratul motiv din spatele lansarii programului public beta de testare a iOS au fost facute de catre Eddy Cue, vicepresedintele diviziei de servicii din cadrul Apple, el afirmand ca toti cei din Cupertino au considerat ca serviciul este extrem de bun pentru ei, situatia globala fiind diferita.

Problema cea mai mare a fost ca inginerii Apple nu au avut posibilitatea de a prelua informatii despre utilizare de la un numar mare de persoane de pe planeta, asa ca ei s-au bazat doar pe ceea ce au testat in propria locatie, dar acele date nu s-au dovedit a se aplica si la nivel global, scandalul rezultat fiind imens.

“To all of us living in Cupertino, the maps for here were pretty darn good. Right? So [the problem] wasn’t obvious to us. We were never able to take it out to a large number of users to get that feedback. Now we do. The reason you as a customer are going to be able to test iOS, is because of Maps.”

Acestea fiind spuse, iata ca din toata problema cu Apple Maps a iesit si ceva bun, insa cred ca lansarea programului public de testare a versiunilor beta ale iOS are la baza si problemele enorme pe care iOS 8 le-a avut cu fiecare versiune publica lansata de catre compania Apple pentru clienti.