MacBook Pro 2016 are Touch ID si ecran OLED tactil

MacBook Pro 2016 va fi lansat in lunile urmatoare de catre compania Apple, iar conform unor informatii oferite astazi de catre o sursa credibila sugereaza faptul ca utilizatorii vor beneficia de pe urma implementarii suportului pentru Touch ID integrat, dar si de pe urma unui ecran OLED tactil.

Suportul pentru Touch ID ar putea avea la baza fie implementarea unui cititor de amprente in butonul de pornire, fie implementarea suportului software pentru interconectare cu un iPhone, sau poate chiar cu un Apple Watch, detalii clare nefiind deocamdata disponibile, desi prima parte pare cea mai logica.

Informatii descoperite acum cateva saptamani sugerau faptul ca noile modele de Mac-uri vor avea Touch ID integrat cu o componenta fizica, macOS Sierra fiind sistemul de operare in care exista cod care confirma implementarea unui asemenea hardware, asa ca ramane de vazut ce anume face Apple cu el.

In ceea ce priveste ecranul OLED tactil, acesta urmeaza sa inlocuiasca toata partea superioara de taste a tastaturii MacBook Pro 2016, utilizatorii putand controla respectivele functii de pe ecranul tactil, insa desigur ca el ar putea permite si folosirea unei varietati de alte optiuni pentru a controla sistemul de operare.

Separat de aceste schimbari, Apple ar putea integra si cel putin un port USB-C in MacBook Pro 2016, impreuna cu suport pentru Thunderbolt 3, foarte multa lume asteptand implementarea acestor componente de ceva vreme.

Desi cei de la Apple nu a anuntat inca data la care ar putea lansa MacBook Pro 2016, se speculeaza ca noile produse ar urma sa ajunga pe piata in cel de-al patrulea trimestru fiscal al anului, seria MacBook Air putand fi deasemenea actualizata de catre cei din Cupertino.