Samsung este primul producator care ar putea renunta la smartphone-uri cu ecrane plate

Samsung, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, intentioneaza sa renunte la fabricarea de smartphone-uri premium cu ecrane plate, atentia sa urmand a fi concentrata pe smartphone-urile care au ecrane curbate spre marginile exterioare, precum cele din seria Edge, sau chiar Samsung Galaxy Note 7.

Succesul foarte mare al seriei Edge din ultimii ani motiveaza compania Samsung sa transforme ecranele curbate in caracteristica principala a smartphone-urilorpremium pe care le vinde pe pietele globale, ideea fiind de a oferi o experienta diferita de cea a competitorilor care ii copiaza functiile pentru smartphone-uri.

Cei de la Samsung sunt de parere ca software-ul pe care il ofera pentru terminalele cu ecrane curbate este suficient de bun pentru a oferi o functionalitate ridicata si superioara celei existente in smartphone-urile competitoare, in principal cele Android vandute la preturi foarte mici in China de catre o varietate de producatori.

Trecerea de la ecranele plate la cele cu ecrane curbate spre exterior nu va fi una foarte simpla si cei de la Samsung o vor face pe parcursul catorva ani de zile, analistii asiatici fiind de parere ca tranzitia va fi una de durata, dar care in final va merita din plin pentru coreeni, dar si pentru utilizatorii de rand.

Samsung has considered that it would make the edge display as the identity of the Galaxy S smartphone lineup if the company can provide consumers differentiated user experience through software and user-friendly functions (for the curved screen). -Koh Dong-jin, Samsung Mobile.

Daca Samsung va renunta complet la smartphone-urile premium cu ecran plat, atunci este foarte clar ca si alte companii care produc terminale Android o vor face, deci avantajul coreenilor in acest segment de piata nu va fi unul de durata, mai ales ca ei si-au dezvaluit deja intentiile, deci vor exista cu siguranta multi care vor incerca sa-i copieze cat de curand.