Google Chrome nu va mai rula continut flash in curand

Google pregateste o schimbare majora pentru browserul Chrome folosint in lumea intreaga de catre sute de milioane de persoane, cei din Mountain View intentionand sa dezactiveze plugin-ul flash pentru utilizatori pana la sfarsitul acestui an, browserul urmand a afisa doar continut HTML 5 la incarcarea paginilor.

Inceapand cu versiunea 53 a Google Chrome, aflata acum in versiune beta, cei de la Google vor incepe sa dezactiveze gradual folosirea plugin-urilor bazate pe Adobe Flash, astfel ca majoritatea continutului din website-uri va fi afisat doar in baza tehnologiei HTML 5 folosita deja la scara foarte larga.

Practic, Google Chrome va obliga website-urile sa-i afiseze doar elementele care nu sunt in format flash, iar daca acestea nu exista, atunci continutul nu va fi afisat deloc, insa problema nu va fi una foarte mare pentru noi deoarece majoritatea website-urilor sunt pregatite pentru a renunta complet la flash.

Eliminarea flash-ului din Google Chrome va avea drept rezultat incarcarea mult mai rapida a paginilor de internet, reducerea consumului de energie a bateriei laptop-urilor si per total o experienta mult mai buna pentru navigarea pe majoritatea website-urilor pe care le accesam.

In December, Chrome 55 will make HTML5 the default experience, except for sites which only support Flash. For those, you’ll be prompted to enable Flash when you first visit the site. Aside from that, the only change you’ll notice is a safer and more power-efficient browsing experience.

In decembrie cei de la Google vor lansa Chrome 55, iar aceasta versiune va avea plugin-ul flash complet dezactivat, el trebuind activat manual de catre utilizator in momentul accesarii unui website cu continut flash, altfel elementele din acea pagina nu vor fi incarcate.

Am dezactivat flash in Google Chrome de ceva vreme si nu pot spune decat ca experienta de navigare pe internet este mult, mult mai buna si daca inca nu ati facut-o, va recomand sa o faceti curand.

chrome flash