Samsung Galaxy S8 ar putea avea un procesor de 4 GHz

Samsung Galaxy S8 este in plin proces de dezvoltare in cadrul companiei Samsung in vederea lansarii in prima parte a anului 2017, iar conform unor informatii aparute astazi, coreenii testeaza un nou chip Exynos 8895 care ar avea un procesor cu o frecventa de pana la 4 GHz, el fiind si cu pana la 30% mai rapid decat cel actual.

In momentul de fata, Samsung Galaxy S7 are un chip Exynos 8890 in care se regaseste un procesor octa-core cu patru nuclee tactate la 2.3 GHz, deci pentru Samsung Galaxy S8 vorbim despre o schimbare extrem de mare pregatita de Samsung, daca frecventele ar putea ajunge intr-adevar la 4 GHz.

In momentul de fata majoritatea laptop-urilor vandute in lumea intreaga au procesoare cu frecvente de 2 GHz – 3 GHz, asa ca Samsung Galaxy S8 ar putea veni cu o imbunatatire neasteptat de mare, insa sporul de performanta de doar 30% este foarte mic in comparatie cu cresterea in frecventa de lucru oferita.

Samsung Galaxy S8 ar putea avea procesor de 4 GHz

Conform celor care ofera aceste informatii, noul chip Exynos 8895 ar fi produs folosind un proces de fabricatie de 10 nm, iar cei de la Samsung au atins cu succes frecventele de 4 GHz pentru nucleele principale, cele secundare functionand la frecvente de pana la 2.7 GHz, fata de 1.6 GHz cat au nucleele din Samsung Galaxy S7.

Samsung LSI is testing the next generation Exynos processor (probably Exynos8895), estimated to be 10nm technology, large-core frequency has reached 4GHz! Small nuclear A53 also reached 2.7GHz (Note: The frequency of this test, it should be the limit frequency of the CPU, such as large nuclear Exynos8890 mongoose limit frequency is 3.0GHz), also referred to test power, equivalent to the power consumption at Qualcomm Generation flagship (should be Snapdragon 830) 3.6GHz levels.

Avand in vedere ca frecventa de 4 GHz este mare pentru un procesor dedicat smartphone-urilor, cei de la Samsung ar putea alege o frecventa de 3 GHz – 3.6 GHz pentru noul chip Exynos 8895 al Samsung Galaxy S8, asa ca va fi interesant de vazut ce fel de revolutie va oferi dispozitivul in 2017.

10 COMENTARII

  1. Ideea e ca de la s6 edge plus androidul merge strună.f bn.era si vremea ca tot ce era pe android mergea rau tare.oricum bravo pt xiaomi mi5 .un tel superb ce merge exceptional

  2. Nu pot sa inteleg comentariul tau nici din prisma ironizarii Samsung nici din cea a articolului
    Cred ca ai vrut sa scrii ” Trebuie sa vina cu 44 Ram si tot prost e fata de iphone”…. Samsung spulbera iphone la mai toate capitolele (display , camera , design, hardware ) , cat despre software pentru cel mai avansat sistem de operare din lume sa ai probleme ce nu sa u auzit in lumea android e jalnic rau …pe bune mai ales ca iphone urile nu sunt ieftine deloc pornesc de la 750 euro

  3. Comparati se fac mereu , pune pe un android un dual core de 1.2 cu 1gb de ram si comparal cu iphone 5s sa vedem cine castiga . Ios-ul este mult mult mai stabil decat androidul . Asa il fac oameni .un sistem se operare stabil este si windows mobile doar ca arata urat si store-ul lor nu prea are aplicatii .

  4. Aiureli, procesorul de pe 5s rivalizeaza cu un snapdragon quad core high end gen S801 cand vine vorba de marime. Da are 2 nuclee dar sunt mult mai mari decat cele folosite de telefoane cu android.