App Store ar putea avea 5 milioane de aplicatii in 2020

Numarul actual de aplicatii ale App Store s-ar putea dubla pana in anul 2020, o companie americana estimand ca Apple ar putea gazdui in acel punct nu mai putin de 5 milioane de aplicatii pentru iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch si Apple TV 4, cifra fiind una colosala, daca ne gandim de unde a inceput totul.

Conform celor de la SensorTower, la sfarsitul anului 2015 existau 1.75 milioane de aplicatii in App Store, cifra urmand a creste la 2.93 milioane de aplicatii, adica vorbim despre o crestere de 1.18 milioane de unitati, mai mare decat in orice alta perioada inregistrata pana in prezent pentru magazinul americanilor.

Din acest punct, cresterea urmeaza sa fie redusa, de doar 75% in urmatorii 4 ani, astfel ca pana la finalul anului 2020 ar trebui sa fie cu doar inca 2.13 milioane de aplicatii in plus, deci mai putin de jumatate din cifra totala estimata pentru anul 2016, ceea ce este destul de ciudat.

Chiar si asa, numarul actual de aplicatii ale App Store face aproape imposibila descoperirea titlurilor noi si bune care apar zilnic in magazin, asa ca in 2020 Apple va avea o problema mult mai mare cu aplicatiile sale, insa probabil ca recent anuntatul sistem de promovare a aplicatiilor va avea rolul sau bine definit.

As discoverability continues to be a major hurdle for many app developers, new Sensor Tower research projects that Apple’s App Store will be home to more than five million active apps by the end of 2020, a catalog 73 percent larger than we project it will have at the end of 2016. In this report, we’ll present what this growth looks like over the next four years, and break down the categories adding the most new apps by month.

app store 5 milioane aplicatii