Un fost angajat Apple vorbeste despre schimbarile facute de Tim Cook si problema secretelor

Incepand cu vara anului 2011 Apple a trecut printr-un proces de schimbare graduala, Tim Cook dorind sa isi puna amprenta asupra companiei in fruntea careia a fost instalat la conducere, un fost angajat al celor din Cupertino confirmand faptul ca Apple nu mai este acelasi loc in care el lucra sub comanda lui Steve Jobs.

Bob Messerschmidt este numele angajatului, el intrand in cadrul Apple dupa ce fosta sa companie, Rare Light a fost cumparata, ea fiind specializata pe cercetare in domeniul senzorilor pentru monitorizarea batailor inimii, aventura sa in cadrul Apple luand sfarsit in anul 2013, cand a decis sa fondeze o alta companie.

El sustine ca Apple s-a schimbat foarte mult si secretomania din cadrul companiei este de vina, asta deoarece daca pana in 2011 Steve Jobs dorea sa tina secrete informatiile privind produsele noi pentru a avea cu ce-si uimi audienta in conferinte, acum secretele sunt folosite de catre angajati in bataliile interne.

Conform lui Messerschmidt, unii angajati ai companiei Apple isi acorda mai multa importanta decat au si genereaza ideea ca munca lor este mult mai importanta decat este, ei folosindu-se de aceasta secretomanie pentru a mentine in existenta un asa-zis “imperiu” in interiorul companiei Apple.

It’s definitely not the same place. There is really a contingent at Apple that has resorted to the tools of secrecy. There’s definitely a contingent at Apple that wants secrecy because it helps them maintain an empire, in a sense. It helps them create a sense that they’re doing more important things that they really are.

Messerschmidt a condus echipa care a dezvoltat senzorul pentru monitorizarea batailor inimii, care a fost implementat in Apple Watch, insa spune ca nu toate recomandarile sale cu privire la implementarea acestei tehnologii in smartwatch au fost primite cu recunostinta in cadrul companiei.

El si-ar fi dorit ca senzorii sa fie folositi in partea incheieturii care expune venele, pentru ca toate citirile sa fie cat mai exacte, insa Jony Ive i-a refuzat ideea spunand ca oamenii nu isi folosesc in acest mod ceasurile, astfel ca utilizarea este recomandata cu scanarea pielii in partea opusa a incheieturii.

We had to listen to them. They are the voice of the user. There’s the whole field of Industrial Design that focuses on the use case, the user experience.

Mai multe detalii interesante din cadrul Apple puteti citi aici.