Duo – Google lanseaza aplicatia competitoare Skype si FaceTime

Anuntata in luna mai de catre compania Google, aplicatia Duo a fost lansata oficial de catre americani in cursul noptii trecute, ea fiind gandita pentru a simplifica efectuarea de apeluri video, dar si pentru a concura cu Skype si FaceTime, aplicatii care inregistreaza cele mai multe apeluri de acest gen.

Conform celor de la Google noua aplicatie numita Duo functioneaza doar pe baza de numere de telefon, deci utilizatorii se vor putea apela intre ei doar prin inregistrarea in sistem folosind numarul de telefon, iar mai apoi interconectarea se face prin simpla selectare a unui contact din agenda de contacte.

Desigur ca respectiva persoana trebuie sa aiba aplicatia Duo instalata pentru ca procedura de apelare sa fie initiata, toate apelurile video putand fi facuta doar prin platforma celor de la Google, fluxul video fiind ajustat in functie de calitatea conexiunii de internet, iar asta pentru ca feed-ul sa nu fie intrerupt in timpul convorbirii.

Mai mult decat atat, aplicatia Duo va continua sa-si mentina activ fluxul video chiar si in situatia in care utilizatorul calatoreste si terminalul sau face trecerea de la o conexiune Wi-Fi la una mobila 3G/4G, deci teoretic apelurile nu vor fi intrerupte in situatia in care va deconectati de la reteaua Wi-Fi pe care a fost initiat apelul.

Duo is simple from start to finish. To get started, all you need is your phone number and you’ll be able to reach people in your phone’s contacts list. No separate account is required, so you can sign up in just a few steps. From there, you can instantly begin a video call with a single tap. Call quality adjusts to changing network conditions to keep you connected — when bandwidth is limited, Duo will gracefully reduce the resolution to keep the call going smoothly. For video calls on the go, Duo will switch between Wi-Fi and cellular data automatically without dropping your call.

Mai mult decat atat, cei de la Google au decis sa cripteze apelurile video Duo intre utilizatori, astfel ca ele nu vor putea fi interceptate, acest nivel de securitate fiind oferit si de catre platforma FaceTime a companiei Apple, deci utilizatorii au motive in plus sa se bucure de sistem.

Aplicatia Duo urmeaza sa fie disponibila in urmatoarele ore in Romania pentru iPhone urmand acest link si pentru Android urmand acest link.

https://www.youtube.com/watch?v=CIeMysX76pM

23 COMENTARII

  1. Ai eu presimt ca va avea succes. Skype e aplicație aparte, duo vine la pachet cu android. Facebook messenger video merge ca naiba, deci duo sigur va avea viitor. Aștept si varianta pentru iOS ca sa i-l sun pe fratemiu pe android ?