YouTube testeaza preview-uri animate pentru clipurile video

Compania YouTube testeaza o noua functie extrem de utila pentru clipurile video care sunt disponibile in cadrul retelei sale de video sharing, mai exact ea va permite vizualizarea de preview-uri animate pentru clipurile video inainte ca utilizatorul sa dea click pe link pentru a accesa continutul respectiv.

In clipul video de mai jos puteti vedea cum arata acest sistem cu preview animat pentru clipurile video si practic in lista de clipuri video pe care o vedeti in YouTube veti putea muta cursorul mouse-ului peste una dintre imaginile unui clip video si veti vedea cateva secvente animate derulate pentru clipul respectiv.

Cei de la YouTube vor alege, probabil, in mod automat secventele care vor fi afisate in aceste preview-uri animate, insa probabil creatorii de continut vor avea deasemenea posibilitatea de a alege singuri imaginile importante care ar trebui prezentate acolo pentru a atrage cat mai multe vizualizari de la utilizatori.

YouTube va afisa preview-uri animate pentru clipurile video

Sisteme de acest gen cu preview animat pentru clipuri video exista pentru mai toate website-urile care permit partajarea de continut video, iar implementarea sa este o sabie cu doua taisuri, deoarece pe de o parte pot scadea click-urile pe anumite clipuri video deoarece utilizatorul nu este interesat de preview, insa pe de alta parte ar putea creste accesarile pentru unele clipuri care nu au o imagine de prezentare foarte interesanta.

Aceasta functie pentru a afisa un preview animat pentru clipuri video le este ceruta de ceva vreme celor de la YouTube, asa ca implementarea sa este de bun augur si va fi extrem de interesant de vazut in ce fel va fi schimbata activitatatea utilizatorilor dupa ce acest nou sistem va deveni activ pentru toata lumea.

Voi ce parere aveti despre afisarea acestor preview-uri animate pentru clipurile video YouTube si cum credeti ca va afecta modul in care urmariti clipurile video ?