Intel va putea produce procesoare pentru Apple

Intel a anuntat in cursul zilei de ieri ca a incheiat un acord de licentiere cu cei de la ARM, iar in baza acestuia va fi capabila sa produca orice fel de chip-uri create in baza arhitecturii ARM, deci va putea colabora inclusiv cu cei de la Apple pentru a produce viitoarele chip-uri din seria A sau S pentru iDevice/Apple Watch-uri.

Cei de la Intel vor oferi procesul de fabricare de 10nm pentru viitoare chip-uri dedicate terminalelor mobile, deci Apple va avea deasemenea posibilitatea de a se bucura de experienta celor de la Intel pentru a-si produce viitoarele componente, aceasta optiune venind intr-un moment in care Samsung a cazut din gratiile americanilor.

Cu Intel ca optiune pentru fabricarea chip-urilor pentru iDevice-uri, cei de la Apple ar putea renunta complet la Samsung pentru acest proces si ar putea colabora cu TSMC in continuare, cele doua companii avand de departe suficient de multe fabrici pentru a acoperi nevoile Apple in ceea ce priveste productia.

LG este prima companie care a intrat intr-un parteneriat cu Intel in baza anuntului facut aseara, coreenii urmand a beneficia de pe urma procesului de fabricare de 10nm pentru viitoarele chip-uri proprii, cei de la TSMC avand un proces similar dispoinbil pentru Apple, el urmand a fi folosit pentru a fabrica viitorul chip A11.

Intel Corp., the world’s biggest semiconductor maker, said it’s licensing technology from rival ARM Holdings Plc, a move to win more customers for its business that manufactures chips for other companies. The accord will let Intel offer third-party semiconductor companies its most advanced 10-nanometer production lines for manufacturing the complex chips usually used in smartphones.

Apple a cautat de ani si ani de zile motive sa renunte la Samsung pentru un partener mai bun in ideea de a-si fabrica viitoarele procesoare pentru iDevice/Apple Watch-uri, iar din moment ce Intel poate produce procesoare ARM, este clar ca rolul Samsung in lantul de distributie al Apple va fi redus simtitor.