Apple si TSMC dezvolta un chip A11 de 10nm

Desi iPhone 7 va fi lansat pe 16 septembrie de catre cei de la Apple, in momentul de fata inginerii sai colaboreaza cu cei de la TSMC pentru fa dezvolta si mai apoi fabrica viitorul chip A11 in care va fi procesorul iPhone 7S, acest nou chip urmand a fi produs folosind un proces de fabricatie de 10nm.

TSMC va produce toate chip-urile A10 si A10X pentru iPhone 7, iPhone 7 Plus si eventualele noi modele de tablete iPad pe care Apple ar intentiona sa le lanseze anul acesta, iar in 2017 taiwanezii ar putea fi alesi pentru acelasi tip de exclusivitate in baza colaborarii foarte bune pe care o au cu cei de la Apple.

Cei de la TSMC vor fabrica acest chip A11 folosind un proces de productie InFO, acesta urmand a permite folosirea de procesoare care sunt mai performante si consuma mai putina energie din baterie, iar din acest lucru cel mai mult de castigat au utilizatorii finali prin prisma performantelor terminalelor iPhone.

Cei de la TSMC au nou proces de fabricatie in dezvoltare de ceva vreme si separat de compania Apple vor fi alti producatori de smartphone-uri care vor beneficia de pe urma sa, insa desigur ca pe noi ne intereseaza viitorul chip A11 pentru iPhone 7S, acest aurmand a fi superior celui A10 pe care Apple il va lansa anul acesta.

TSMC is also working with Apple on 10nm chip designs that will go into production later in 2017, said the sources. TSMC will also offer its backend integrated fan-out (InFO) wafer-level packaging (WLP) technology for Apple‘s 10nm A11 chips, the sources indicated.

Apple se bazeaza pe TSMC pentru a elimina Samsung din lantul de producatori de procesoare pentru iPhone sau iPad, iar multumita performantelor avute de catre TSMC in productia chip-ului A9 anul trecut, taiwanezii vor incasa miliardele de dolari ale Apple pentru a fabrica viitoarele componente ale iDevice-urilor.