Google Allo fura functii de la Snapchat

Allo, trimite mesaje criptate si temporare, noua aplicatie de mesagerie a Google fiind testata in vederea lansarii pentru iPhone si Android.

Google Allo este aplicatia de mesagerie dezvoltata de catre compania americana pentru lansare pe pietele globale, iar astazi aflam cateva detalii interesante despre ea. Conform unor detalii publicate astazi, Allo va cripta mesajele trimise intre utilizatori si va permite, printre altele, trimiterea de mesaje care expira, exact precum Snapchat.

Practic, Allo va face criptarea mesajelor intre utilizatori la trimitere si primire, precum iMessage si WhatsApp Messenger, deci toate datele vor fi in siguranta cand sunt trimise. Acest sistem permite crearea de chat-uri “incognito” in care pot fi trimise mesaje care au atasata o perioada de valabilitate, dupa care expira si nu mai pot fi citite.

Aceasta functie pentru expirarea mesajelor poate fi activata sau dezactivata la discretie, insa in cazul mesajelor “incognito” utilizatorilor nu li se va permite sa faca vreo captura de ecran, precum in Snapchat. Practic, Google a preluat functii populare din Snapchat si le ofera utilizatorilor, insa nu este prima companie care face asta.

Allo are implementat deasemenea un motor de cautare intern, deci utilizatorii vor putea cauta cuvinte cheie din conversatii pentru a ajunge rapid la ceva ce interes ce au scris catre un prieten. Acest motor de cautare ar urma sa functioneze si cu Google Assistant pentru intrebari, totul fiind gandit pentru a fi cat mai usor de folosit.

Allo este deocamdata disponibila intr-o versiune beta pentru utilizatorii Android, insa nu se stie cand ar urma sa fie lansata si versiunea oficiala, desi probabil nu va dura mult. Zilele trecute Google a lansat aplicatia Duo pentru apeluri video intre diverse platforme, iar Allo va veni ca o completare a eforturilor Google de a concura cu Facebook.

Allo aplicatie de mesagerie a Google