Prima Pagina internet Indienii merg la inchisoare daca pirateaza

Indienii merg la inchisoare daca pirateaza

India a decis sa impuna o lege care ar putea duce foarte multi cetateni in inchisoare din cauza restrictiilor pe care le impune in ceea ce priveste continutul piratat disponibil pe internet. Indienii care se uita, descarca sau distribuie continut piratat risca sa fie condamnati la o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 3 ani, dar si la o amenda de 4500 de dolari.

Guvernul indian le-a cerut furnizorilor de servicii de internet sa trimita notificari clientilor in legatura cu aceasta lege, iar ea urmeaza sa fie impusa cu strictete in tara. Avand in vedere ca vorbim despre sute de milioane de utilizatori ai serviciilor de internet si foarte multi pirati, va fi interesant de vazut cum va functiona totul.

India este una dintre tarile in care drepturile de autor au aceeasi valoare ca si hartia igienica, sitautie similara cu cea din China, acolo piratandu-se continutul fara retinere de catre cetateni. Initiativa guvernului indian are cel mai probabil la baza presiuni ale americanilor, insa va fi extrem de greu de impus o asemenea lege.

Furnizorii de servicii de internet au inceput sa restrictioneze accesul la anumite website-uri, insa utilizatorii care vor reusi sa descarce continut piratat vor fi cel mai probabil vanati de politie. Avand in vedere punctul in care s-a ajuns, exista sanse mari ca legea sa fie impusa in randul unor persoane pentru a face un exemplu din ele si a speria restul cetatenilor.

Cat succes va avea aceasta elge ramane de vazut, insa daca piratarea de continut va scadea in India, atunci alte tari ar putea actiona in mod similar pentru a proteja interesele creatorilor de continut.

avertisment piratare india

 • Dani

  Daca s-ar incepe un astfel de proiect de lege la noi ar arde casa guvernului in urmatoarea seara…

 • louiz

  Noroc ca la aia guvernul nu are casa, locuieste cu vacile sfinte :))

 • Ionut

  ar arde doar pe “facebook”.., mai mult nu cred ca putem… 🤔

 • cristi

  Tinerii frumosi si liberi

 • Alex S.

  Si-au gasit unde sa baga asa lege
  Pe langa ca-s morti de foame, le mai ia si dreptu la informatie…
  Tampiti 100%

 • arlin

  😼 dreptul la informatie nu incalca dreptul la proprietate,fie ea si intelectuala…dar asta e limba klingoniana pentru unii😼

 • Damian

  de fiecare data cand vad asemenea articole ma gandesc ca e jalnica orice incercare a guvernelor de a ii tine in lesa pe oameni. Pirateria nu va fi niciodata oprita, sa fim seriosi :))

 • Alex S.

  Apropo un windows e 8/900 de ron si un office 1000 de ron
  Fa conversia in $ acum 15/20 de ani sa vedem cati la % ar fi avut ??? Copita ce esti …
  Salarul minim e cat e, din care omul supravietuieste nu cumpara licente… Poate realizezi cat esti de paralel cu realitatea acum 😀

 • Alex S.

  Si exista vpn 😀
  Eu folosesc si acum cand nu e asa tam tam … Paza buna… 😀