Indienii merg la inchisoare daca pirateaza

9

India a decis sa impuna o lege care ar putea duce foarte multi cetateni in inchisoare din cauza restrictiilor pe care le impune in ceea ce priveste continutul piratat disponibil pe internet. Indienii care se uita, descarca sau distribuie continut piratat risca sa fie condamnati la o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 3 ani, dar si la o amenda de 4500 de dolari.

Guvernul indian le-a cerut furnizorilor de servicii de internet sa trimita notificari clientilor in legatura cu aceasta lege, iar ea urmeaza sa fie impusa cu strictete in tara. Avand in vedere ca vorbim despre sute de milioane de utilizatori ai serviciilor de internet si foarte multi pirati, va fi interesant de vazut cum va functiona totul.

India este una dintre tarile in care drepturile de autor au aceeasi valoare ca si hartia igienica, sitautie similara cu cea din China, acolo piratandu-se continutul fara retinere de catre cetateni. Initiativa guvernului indian are cel mai probabil la baza presiuni ale americanilor, insa va fi extrem de greu de impus o asemenea lege.

Furnizorii de servicii de internet au inceput sa restrictioneze accesul la anumite website-uri, insa utilizatorii care vor reusi sa descarce continut piratat vor fi cel mai probabil vanati de politie. Avand in vedere punctul in care s-a ajuns, exista sanse mari ca legea sa fie impusa in randul unor persoane pentru a face un exemplu din ele si a speria restul cetatenilor.

Cat succes va avea aceasta elge ramane de vazut, insa daca piratarea de continut va scadea in India, atunci alte tari ar putea actiona in mod similar pentru a proteja interesele creatorilor de continut.

avertisment piratare india