Prima echipa de politie Pokemon GO pazeste strazile din Bangkok

Autoritatile din Thailanda sunt complet depasite de problema numita Pokemon GO, lansarea jocului in tara dand nastere unei isterii in randul cetatenilor grabiti sa prinda toate animalele virtuale. Problema este mare pentru ca acestia se aduna in numar mare pe strazile capitalei Bangkok blocandu-le, sau generand accidente prin folosirea jocului la volan.

Pentru a incerca sa aduca lucrurile la o oarecare normalitate, autoritatile din Thailanda au decis sa creeze o echipa speciala de 50 de politisti care vor urmari jucatorii Pokemon GO. Acestia vor fi echipati cu smartphone-uri pe care le vor folosi pentru a inregistra imagini ale abaterilor de la litera legii, ei urmand a aplica si amenzi pe masura.

Cele mai aglomerate strazi din Bangkok vor fi patrulate de catre acesti ofiteri de politie, ei urmand a restrictiona accesul jucatorilor Pokemon GO in respectivele zone. Indiferent ce fel de pokemon va fi in respectiva locatie, politia va bloca accesul jucatorilor, dar asta in limita puterilor pentru ca e greu sa opresti sute de oameni din a face ceva.

Aceasta este prima oara cand o echipa speciala de politisti este dedicata supravegherii jucatorilor Pokemon GO, insa avand in vedere faptul ca in Asia popularitatea jocului este mult mai mare decat in restul lumii, nu este exclus sa vedem masuri similare luate si in alte tari din regiune.

“A team of 50 officers equipped with mobile phone cameras will patrol the streets and take photos of violators. The operation, which is intended to limit the areas where players can catch the game’s animated creatures, will target those searching for the critters especially on crowded.”

3 COMENTARII