Prima Pagina Apple Maps Apple Maps cu realitate augmentata este in dezvoltare

Apple Maps cu realitate augmentata este in dezvoltare

Apple Maps cu realitate augmentata implementata este in dezvoltare in cadrul laboratoarelor Apple, un nou brevet de inventie dezvaluind planurile americanilor. Practic, Apple crede ca realitatea augmentata poate imbunatati localizarea utilizatorilor, asa ca testeaza acest sistem in sistemul sau de operare iOS.

Brevetul de inventie descrie folosirea unei tehnologii dezvoltata de catre o companie numita FlyBy Media, pe care Apple a cumparat-o, dar si a unor senzori speciali pentru localizare. Folosind camerele terminalelor, senzori si un software avansat, Apple Maps cu realitate augmentata poate crea o imagine 3D a locatiei utilizatorului pentru o pozitionare mai exacta.

Camerele iPhone, giroscopul, accelerometrul, senzorul de lumina ambientala, GPS-ul, chip-urile Wi-Fi/Bluetooth, etc, pot fi folosite in scopul localizarii si a crearii unui mediu 3D in care utilizatorul sa fie pozitionat, aceste date fiind comparate cu hartile pe care aplicatia Apple Maps le are din serverele Apple.

Partea interesanta a acestui brevet ne da de inteles ca GPS-ul ar putea fi dat uitarii daca imagini si diversi senzori sunt folositi pentru localizare, insa un asemenea sistem are nevoie de foarte mult spatiu de stocare si procesare pentru ca localizarea sa fie facuta foarte exact pentru utilizatorii care folosesc aplicatia Apple Maps.

“A method includes: receiving sensor measurements from a pre-processing module, in which the sensor measurements include image data and inertial data for a device; transferring, using a processor, information derived from the sensor measurements, from a first set of variables associated with a first window of time to a second set of variables associated with a second window of time, in which the first and second windows consecutively overlap in time; and outputting, to a post-processing module, a state of the device based on the transferred information.”

Pentru a rezolva problemele privind stocarea datelor, cei de la Apple au creat un sistem numit sliding window inverse filter, SWF, acesta analizand imaginile inregistrate de camere si coroborand anumite puncte importante cu date inregistrate de senzori pentru a reduce spatiul ocupat de informatii, dar si nevoia de putere mare de procesare.

Prin aceste metode Apple ar putea folosi realitatea augmentata pentru a imbunatati localizarea folosind Apple Maps, iar un sistem de acest gen ar fi extrem de important, in special in cazul turistilor care viziteaza locatii necunoscute si trebuie sa se orienteze mult mai usor in spatiul in care se afla atunci.

Tim Cook a confirmat faptul ca Apple dezvolta un sistem de realitate augmentata, insa ramane de vazut cand va fi el lansat si daca va arata la fel precum in brevetele de inventie.

apple maps realitate augmentata

 • Q w e s s

  “Partea interesanta a acestui brevet ne da de inteles ca GPS-ul ar putea fi dat uitarii daca imagini si diversi senzori sunt folositi pentru localizare”
  daca renunta la GPS e din ce in ce mai bine, ramaneti si fara geolocalizare in timp real :)))
  mai vor sa faca si vehicul autonom…

 • Srb Srb

  ce face APPLE este DUMNEZESIESC !

 • Q w e s s

  atunci rugati-va la D-zeu sa ajungeti si acasa!

 • Q w e s s

  nu ai cum sa renunti la GPS :)))
  este singurul sistem de localizare in timp si spatiu functional 24/24 indiferent de conditiile meteo, geofizica… mama ei de GEODEZIE !
  mai degraba o imibunataire a aGPS bazata pe AR nicidecum la renuntarea GPS-ului….
  va auziti ce spuneti?? ­čÖé

 • Srb Srb

  toti suntem acolo unde vrem sa fim. deci totul merge PERFECT

 • Q w e s s

  cel putin tu nu ai cum, Timp si Spatiu…, cum sa-ti afli pozitia exacta daca tu esti ca si timp undeva in urma?

 • Srb Srb

  nu exista asa ceva.Eu sunt Dumnezeu.

 • Viorel Predatorul

  A╚Öa da! Cred c─â va fi cel mai avansat sistem de h─âr╚Ťi creat vreodat─â!

 • Q w e s s

  da daca te referi la Google Maps + proiectul Tango…

 • Viorel Predatorul

  Ei si tu… Apple are capacitatea sa rupa tot in domeniu, dar nu o face, pentru ca oamenii sunt multumiti cu ceea ce au. Tin minte ca asa promovau Apple Maps, ca fiind “cel mai avansat sistem de harti creat vreodata”, desi nimeni nu vazuse hartile pana la momentul respectiv. Dupa “mapgate”, au retras mesajele de pe site.

 • vali

  Din 10 comenturi niciunul pozitiv , apropo pt ca vad ca to╚Ťi ave╚Ťi notiuni despre tehnologie , sistemul ─âla bun de operare Android , explica╚Ťi celor care va asculta cum e cu func╚Ťionalitatea aia buna a lui in terminale adic─â petatarde , pt ca voi va pricepeti. Daca o anumit─â Aplica╚Ťie nu func╚Ťioneaz─â bine nu ├«nseamn─â ca telefonul e post , e vb de Aplica╚Ťie , nu de telefon . Cu bijuteria iPhone nu nu se compara nicio petarda de samsung , la niciun capitol , sunatima sa va demonstrez cu 6 s-ul meu , ne ├«nt├«lnim vedem care e mai rapid , srb ! Vezi ca ti sa blocat pocnitoarea , am glumit , ╚Ötiu ca to╚Ťi ave╚Ťi iPhone si comenturile voastre sunt pt public . Va salut

 • Q w e s s

  u… back to school!

 • Srb Srb

  esti bine da?te pup