Iata cate iPhone, iPad si iPod Touch a vandut Apple

Cu ocazia implinirii a 5 ani din momentul asumarii functiei de presedinte Apple de catre Tim Cook, presa americana s-a apucat sa treaca in revista realizarile companiei. Conform jurnalistilor americani, Apple a vandut pana in momentul de fata 1.4 miliarde de iPhone, iPad si iPod Touch in lumea intreaga, cifra fiind una colosala.

Dintre aceste 1.4 miliarde de iPhone, iPad si iPod Touch vandute, putin peste 1 miliard sunt in continuare active, chiar conform celor din Cupertino. Diferenta dintre cifra de vanzari si cifra de terminale active este normala, iar asta pentru ca multe sunt scoase din uz de-a lungul anilor, altele stricandu-se in timpul folosirii.

Avand in vedere ca vorbim despre un singur producator si produse care au aparut pe piata treptat din 2007, cifra este una colosala, majoritatea fiind inregistrata din 2011 incoace. Puteti vedea mai jos ca vanzarile de iPhone, iPad si iPod Touch au explodat din 2011, in primii 3 ani ele fiind mai mici decat intr-un singur an actual.

Practic incepand din 2011 Apple a inceput sa promoveze mai puternic iPhone, iPad si iPod Touch si a generat vanzari mai mari, ajungand la 1.4 miliarde acum. Tot din acel punct a cresct si cifra de iPhone, iPad si iPod Touch active, diferenta dintre vanzari si utilizatori activic rescand totusi in ultimii ani.

Pentru viitor, este de asteptat ca vanzarile de iPhone, iPad si iPod Touch sa creasca in continuare, dar intr-un ritm mult mai mic, numarul de utilizatori activi urmand a creste deasemenea impreuna cu terminalele vandute in mod constant.

vanzari iphone ipad